Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
"FIBA Europe" valde sestdien lēma par 2013.gada Eiropas jaunatnes čempionātu norises vietām. Latvijas Basketbola savienībai uzticēts rīkot U18 čempionātu puišu komandām, kas notiks no 18. līdz 28.jūlijam, informē Latvijas Basketbola savienība.
Valde arī nolēmusi U20 sieviešu čempionātu 2013.gadā organizēt vienā līgā, piedaloties visām 24 pieteiktajām komandām - arī Latvijas U20 izlasei. Tātad 2013.gadā Eiropas jaunatnes čempionātos Latvija virslīgā būs pārstāvēta piecos turnīros no sešiem.

LBS izstrādātais projekts paredz, ka Eiropas U18 čempionāta pirmajā un otrajā posmā astoņas komandas spēlēs Liepājā, bet astoņas - citā Latvijas pilsētā. Turpinās sarunas ar Rīgas domes pārstāvjiem par iespēju čempionāta fināldaļu aizvadīt galvaspilsētā.

LBS prezidents Valdis Voins: "Liepājas dome un tās priekšsēdētājs vairs nav jāpārliecina par to, cik izdevīgi visai pilsētai ir rīkot lielos starptautiskos basketbola turnīrus. Šī pilsēta jau piekto gadu pēc kārtas ar prieku uzņems viesus. Esmu pārliecināts, ka veiksmīgi beigsies mūsu sarunas ar citiem iespējamiem turnīra rīkotājiem un nākamvasar pienācīgā līmenī uzņemsim Eiropas pretsižākā jaunatnes čempionāta dalībniekus."

Tieši Eiropas U18 čempionātos Latvijas jaunie basketbolisti līdz šim ir guvuši vislabākos panākumus, izcīnīdami trešo vietu 2007.gadā (treneris Varis Krūmiņš) un 2010.gadā (treneris Ziedonis Jansons).

Nākamvasar U18 čempionātā startēs 1995.gadā dzimuši un jaunāki spēlētāji. 2011.gadā Eiropas U16 čempionātā šā gadu gājuma Latvijas komanda galvenā trenera Nikolaja Mazura vadībā izcīnīja sesto vietu. Gatavojoties Eiropas U18 čempionātam, Latvijas U18 izlase šosezon piedalās LBL 1.divīzijas čempionātā un pirmajās sešās spēlēs izcīnījusi vienu uzvaru.

Pēc neatkarības atjaunošanas LBS Eiropas čempionātu pirmo reizi sarīkoja 2001.gadā, kad Rīgā notika Eiropas U16 čempionāts. Kopš 2007.gada Latvijā lielie turnīri notikuši regulāri: 2007.gadā - Eiropas U16 meiteņu čempionāts Valmierā, 2008.gadā Eiropas U20 vīriešu čempionāts Rīgā, 2009.gadā - Eiropas sieviešu čempionāts Liepājā, Valmierā un Rīgā, 2010.gadā - Eiropas U20 sieviešu čempionāts Liepājā un Grobiņā, 2011.gadā - pasaules U19 čempionāts Liepājā, Valmierā un Rīgā, 2012.gadā - Eiropas U16 puišu čempionāta pirmais posms Ventspilī un Eiropas U18 puišu čempionāta pirmais posms Liepājā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!