Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Uzvaras "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē ceturtdien izcīnīja "Barons kvartāls" un "Valmieras" komandas.

Divkārtējā Latvijas čempionvienība "Barons kvartāls" ar rezultātu 89:87 (31:27, 22:21, 16:24, 20:15) savā laukumā pārspēja biznesa augstskolas "Turība" komandu.

Uzvaru "Barons kvartāls" komandai nodrošināja Nauris Miezis - 16 sekundes pirms spēles beigām viņš realizēja divpunktu metienu un atguva vadību mājiniekiem, bet sekundi pirms pamatlaika izskaņas viņš ar vienu precīzu soda metienu arī pielika punktu cīņai.

Uzvarētājiem ar 32 gūtajiem punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Māris Gulbis, bet 14 punktus guva Dāvis Zonne.

Savukārt "Turības" rindās ar 22 punktiem izcēlās Mikus Sokolovs.

Vēl vienā LBL mačā čempionāta vicelīdere "Valmiera" Vidzemes Olimpiskajā centrā ar 96:55 (19:19, 26:15, 32:11, 19:10) sagrāva jaundibināto "Jēkabpils" vienību.

Valmieriešiem ar 21 punktu izcēlās Jānis Kaufmanis, bet 19 punktus guva Jānis Porziņģis, kurš sezonu uzsāka Itālijas A sērijā, bet šonedēļ atgriezās Latvijā.

Tikmēr "Jēkabpils" sastāvā rezultatīvākais ar 12 punktiem bija amerikānis Pīdžejs Hils.

Šosezon LBL pirmajā divīzijā cīnās 11 komandas. Turnīrā atkal startē 2008. un 2010.gada Latvijas čempionvienība "Barons kvartāls", kas ir pagājušās sezonas LBL otrās divīzijas spēcīgākais klubs un šajā sezonā atgriezies augstākajā līgā.

Kopvērtējumā pašlaik bez zaudējumiem cīnās vienīgi čempionvienība "VEF Rīga", kas svinējusi panākumus visās piecās līdzšinējās cīņās, bet otrajā vietā pēc graujošās uzvaras pār "Ventspils" basketbolistiem un strīdīgā panākuma pret "Barons kvartāls" izvirzījusies "Valmieras" komanda, kuras kontā pieci panākumi sešos cīņās.

Trešajā vietā ar trīs uzvarām četrās aizvadītajās spēlēs ir Roberta Štelmahera vadītie "Ventspils" basketbolisti, bet uz ceturto pozīciju ar pieciem panākumiem astoņos mačos pakāpusies "Latvijas Universitātes" (LU) vienība. 50% bilance ir Liepāja"/"Triobet" un "Jūrmala"/"Fēnikss" komandām, kas tikušas pie četriem panākumiem astoņos mačos, kā arī "Jelgavas" basketbolistiem, kas sešos mačos izcīnījuši trīs uzvaras.

"Barons kvartāls" ar divām uzvarām sešās cīņās ieņem kopvērtējuma astoto pozīciju, bet tai ar diviem panākumiem septiņos mačos seko "Jēkabpils". "Turība" ar vienu panākumu sešos mačos ieņem desmito vietu, bet bez uzvarām joprojām cīnās vien Latvijas U-18 izlase.

Regulārajā čempionātā pagājušās sezonas divas spēcīgākās komandas "VEF Rīga" un "Ventspils", kā arī Latvijas U-18 izlase ar visām komandām spēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā izspēlēs vēl divus apļus.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, kur ceturtdaļfinālā sērijā līdz divām uzvarām sacentīsies 3.-6.vietas ieguvēji, bet pusfinālā dalību izslēgšanas cīņās sāks divas labākās regulārā čempionāta komandas, arī aizvadot sērijas līdz divām uzvarām. Sērija par trešo vietu noritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērija - līdz četrām uzvarām.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas LBL pirmās divīzijas finālsērijā "VEF Rīga" otro reizi pēc kārtas spēkojās ar "Ventspils" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!