Foto: AFI

"Aldara" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas komandai "Valmiera" divus mēnešus savainojuma dēļ nevarēs palīdzēt viens no tās līderiem Pāvels Veselovs, vēsta klubs.

Savainojumu 29 gadus vecais uzbrucējs guva trešdien notikušajā spēlē pret "Barons kvartāls" vienību, kad "Valmiera" strīdīgā spēles izskaņā izcīnīja uzvaru pagarinājumā ar 73:67.

"Veselovs ir guvis labās plaukstas pamatnes karpālā kaula lūzumu ar abrupciju - atšķēlumu. Pirmdien tiks veiktas papildus izmeklēšanas rokas ķirurģijas centrā, bet tagad jau ir zināms, ka Pāvels komandai nevarēs palīdzēt vismaz astoņas nedēļas. Cītīgi strādāsim un iziesim kvalitatīvu rehabilitācijas procesu, lai pēc iespējas ātrāk Pāvels varētu atgriezties ierindā," klubs citē tā fizioterapeitu Jāni Petroni.

Veselovs šajā sezonā ir pierādījis sevi kā vienu no komandas balstiem. Šobrīd viņš ar vidēji gūtiem 16,3 punktiem ir rezultatīvākais komandas spēlētājs Baltijas Basketbola līgā (BBL), savukārt LBL turnīrā vidēji guvis 7,8 punktus un izcīnījis 5,0 atlēkušās bumbas ik mačā.

"No traumām profesionālajā sportā nav pasargāts neviens. Tā ir neiztrūkstoša sporta sastāvdaļa, taču ļoti žēl, ka šādas epizodes dēļ komandai jāzaudē spēlētājs uz konkrēto laiku. Protams, ka Pāvels komandai pietrūks, jo viņa loma komandā ir ļoti liela," izteicies komandas galvenais treneris Varis Krūmiņš. "Centīsimies turpināt spēlēt ar tiem resursiem, kas ir mūsu rīcībā. Kā jau esmu teicis, ja esošais sastāvs "nevilks", ir iespēja, ka tiks meklēts kāds papildinājums garajā galā. Uz šo brīdi visas iespējas sevi parādīt būs Viktoram Iljinam."

Veselovs iepriekšējo sezonu aizvadīja Kiprā, bet 2010./2011.gada sezonā jau spēlēja "Valmieras" komandā.

LBL pirmās divīzijas kopvērtējumā "Valmiera" ar četrām uzvarām piecās spēlēs pašlaik ieņem otro vietu, bet BBL D apakšgrupas kopvērtējumā ar diviem panākumiem trīs mačos atrodas trešajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!