Foto: Publicitātes foto

Latvijas basketbola līgas (LBL) klubā "Valmiera" atgriezies aizsargs Jānis Kaufmanis, kurš iepriekšējo sezonu pavadīja čempionvienībā "VEF Rīga", vēsta Valmieras komandas oficiālā mājaslapa internetā.

22 gadus vecajam Kaufmanim aizvadītā sezona "VEF Rīga" rindās bija neveiksmīga, jo viņam īsti neizdevās iekļūt komandas rotācijā, bet vēlāk ceļgala savainojuma dēļ sezonu viņš bija spiests beigt pāragri. Pēc abpusējas vienošanās ir nolemts pārtraukt sadarbību ar čempionvienību. Šobrīd Kaufmanis ir atlabis, aizvada individuālus treniņus un ir gatavs atgriezties dzimtās pilsētas klubā.

"Esmu priecīgs, ka atgriežos Valmierā un ar nepacietību gaidu sezonas sākumu. Iepriekšējā sezona man nebija visai veiksmīga, tāpēc to vēlos ātrāk aizmirst. Esmu izsalcis pēc basketbola un domāju, ka Valmierā spēšu atgūt spēļu garšu," kluba mājaslapā citēts Kaufmanis. "Treneris man ir labi zināms, tāpat kā lielākā daļa spēlētāju. Nevaru sagaidīt, kad sāksim kopā visi strādāt. Valmieras līdzjutēju un pilno tribīņu priekšā vienmēr bijis prieks spēlēt un zinu, ka tā būs arī šosezon!"

Tāpat "Valmieras" komandas sastāvā atgriezies Kalvis Krūmiņš, kurš līdz šim pārstāvēja "Jelgavas" komandu. LBL čempionātā pagājušajā sezonā Krūmiņš vidēji laukumā pavadīja 25 minūtes, kuru laikā vidēji guva 8,8 punktus un izdalīja 3,3 rezultatīvas piespēles.

Atgādinām, ka "Valmieras" komandas galvenā trenera amatā atgriezies pazīstamais Latvijas speciālists Varis Krūmiņš.

Šosezon "Valmieras" komandas kodols tiks veidots no vietējiem, talantīgajiem basketbolistiem – Valmieras un Vidzemes sporta skolu audzēkņiem. 2012./2013.gada sezonā komanda plāno startēt divos turnīros – Latvijas Basketbola līgā un Baltijas Basketbola līgā.

Komanda gatavošanos sezonai Vidzemes Olimpiskā centra sporta bāzēs uzsāks 1.augustā un līdz tam ir plānots pabeigt komandas komplektāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!