Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas pusfinālā sestdien iekļuva "Liepājas Lauvu" komanda, kamēr "Valmieras" un "Latvijas Universitātes" vienību duelī iestājies līdzsvars.

Ceturtdaļfināla sērijas otrajā spēlē liepājnieki sestdien izbraukumā ar rezultātu 71:60 (22:22, 28:16, 7:13, 14:9) uzvarēja "Jelgavas" komandu.

Pēc gana līdzīgā cīņā aizvadīta pirmā puslaika otrajā komandas uzbrukumā darbojās izteikti mazrezultatīvi. Saspringtajā pēdējā ceturtdaļā veiksmīgāki izrādījās viesi, kuri mača beigās veica deviņu punktu izrāvienu un nodrošināja panākumu.

Uzvarētāju labā pa 21 punktam guva Džošua Mejo un Jānis Timma, kura kontā ar 13 atlēkušās bumbas, bet desmit punktus iekrāja Arnolds Helmanis.

Savukārt "Jelgavas" rindās ar 14 punktiem izcēlās Andris Justovičs.

Šīs sērijas pirmajā mačā ceturtdien Liepājā laukuma saimnieki svinēja grūtu uzvaru ar rezultātu 78:66.

Līdz ar to sērijā līdz divām uzvarām "Liepājas Lauvas" triumfēja ar 2-0.

Četrās savstarpējās spēlēs regulārajā čempionātā liepājnieki izcīnīja trīs uzvaras.

"Liepājas Lauvu" komandai pusfinālā būs jāspēkojas ar "Ventspili".

Savukārt otrajā pusfināla pārī sestdien Olimpiskajā sporta centrā (OSC) "Valmiera" prata revanšēties LU basketbolistiem par pirmajā mačā sagādāto zaudējumu, uzvarot ar rezultātu 110:94 (25:31, 26:25, 29:13, 30:25).

Izšķirošo pārsvaru viesi nodrošināja trešajā ceturtdaļā, kuru uzvarēja ar rezultātu 29:13. Šo ceturtdaļu "Valmiera" sāka ar izrāvienu 15:4, bet noslēdza ar izrāvienu 8:3, izkarojot 11 punktu pārsvaru pirms noslēdzošajām desmit minūtēm.

Valmieriešu labā 29 punktus guva Jānis Porziņģis, Džejs Lūkass izcēlās ar 24 punktiem, bet pa 17 punktiem iekrāja Māris Ziediņš un Ingus Bankevics.

Savukārt LU vienības rindās rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Žanis Peiners, kamēr 21 punktu iekrāja Mārcis Vītols.

Šo komandu pirmajā ceturtdaļfināla cīņā ceturtdien Valmierā LU komanda izcīnīja panākumu ar 87:76.

Līdz ar to sērijā līdz divām uzvarām rezultāts kļuvis neizšķirts 1-1. Izšķiroša spēle pirmdien notiks Valmierā.

Šīs komandas regulārajā čempionātā savā starpā tikās četras reizes, pirmajās divās spēlēs uzvarot valmieriešiem, bet nākamajās divās - LU komandai.

Dueļa uzvarētāji sacensību pusfinālā tiksies ar pagājušās sezonas čempionvienību "VEF Rīga".

Kā ziņots, LBL regulārā čempionāta noslēguma kopvērtējumā pirmās divas vietas ar 15 uzvarām 16 spēlēs ieņēma "VEF Rīga" un "Ventspils", bet, pateicoties labākiem rezultātiem savstarpējās spēlēs, augstāk bija "VEF Rīga" basketbolisti.

Kopvērtējuma trešo vietu ar 17 uzvarām 26 spēlēs ieņēma "Liepājas Lauvu" komanda, bet "Valmieras" komanda ar 13 uzvarām 26 spēlēs ieņēma ceturto pozīciju. Pie 12 panākumiem tika LU vienība, bet tai ar 11 uzvarām sekoja "Jelgava".

Tieši šīs sešas komandas spēlē izslēgšanas mačos - "VEF Rīga" un "Ventspils" sacensības sāks no pusfināla, bet pārējās četras komandas aizvada ceturtdaļfinālu.

Savukārt septīto vietu ar deviņām uzvarām 26 mačos ieņēma "Jūrmala/Fēnikss" komanda, astotajā vietā ar deviņiem panākumiem regulāro sezonu noslēdza biznesa augstskolas "Turība" komanda, savukārt Latvijas U-18 izlase uzvarēja tikai vienā no 16 regulārā čempionāta spēlēm.

LBL pirmās divīzijas regulārajā čempionātā "VEF Rīga", "Ventspils" un U-18 izlase sacentās divos apļos (pa 16 spēlēm), bet pārējās vienības savā starpā izspēlēja vēl divus apļus (katrai komandai - 26 spēles).

Jau vēstīts, ka aizvadītās sezonas LBL finālsērijā "VEF Rīga" ar 4-3 pieveica "Ventspils" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!