Foto: F64
Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas ceturtdaļfināla pirmajā cīņā ceturtdien "Latvijas Universitātes" (LU) komanda izbraukumā ar rezultātu 87:76 (28:20, 15:27, 21:16, 23:13) pārspēja "Valmieras" vienību.

Vēl ceturtās ceturtdaļas sākumā LU basketbolistiem bija tikai divu punktu pārsvars, tomēr turpinājumā viesi pakāpeniski palielināja pārsvaru un neļāva "Valmierai" pacīnīties par uzvaru.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 29 gūtajiem punktiem bija Žanis Peiners, bet Mārcis Vītols izcēlās ar 18 punktiem.

Savukārt "Valmieras" komandas labā 25 punktus guva Ingus Bankevics, kamēr Jānis Porziņģis pretinieku grozā sameta 12 punktus.

Ceturtdaļfināla sērija ilgs līdz vienas komandas divām uzvarām. Otrais mačs risināsies sestdien, bet pēc tam komandas nepieciešamības gadījumā savā starpā tiksies arī pirmdien.

Šīs komandas regulārajā čempionātā savā starpā tikās četras reizes, pirmajās divās spēlēs uzvarot valmieriešiem, bet nākamajās divās LU komandai.

Dueļa uzvarētāji LBL pusfinālā tiksies ar pagājušās sezonas čempionvienību "VEF Rīga".

Kā ziņots, LBL regulārās sezonas noslēguma kopvērtējumā pirmās divas vietas ar 15 uzvarām 16 spēlēs ieņēma čempionvienība "VEF Rīga" un "Ventspils", bet, pateicoties labākiem rezultātiem savstarpējās spēlēs, augstāk bija "VEF Rīga" basketbolisti.

Kopvērtējuma trešo vietu ar 17 uzvarām 26 spēlēs ieņēma "Liepājas Lauvu" komanda, bet "Valmieras" komanda ar 13 uzvarām 26 spēlēs ieņēma ceturto pozīciju. Pie 12 panākumiem tika LU vienība, bet tai ar 11 uzvarām sekoja "Jelgava".

Tieši šīs sešas komandas spēlēs izslēgšanas mačos - "VEF Rīga" un "Ventspils" sacensības sāks no pusfināla, bet pārējās četras komandas no ceturtdaļfināla fāzes.

Savukārt septīto vietu ar deviņām uzvarām 26 mačos ieņēma "Jūrmala/Fēnikss" komanda, astotajā vietā ar deviņiem panākumiem regulāro sezonu noslēdza biznesa augstskolas "Turība" komanda, savukārt Latvijas U-18 izlase uzvarēja tikai vienā no 16 regulārā čempionāta spēlēm.

LBL pirmās divīzijas regulārajā čempionātā "VEF Rīga", "Ventspils" un U-18 izlase sacentās divos apļos (pa 16 spēlēm), bet pārējās vienības savā starpā izspēlēja vēl divus apļus (katrai komandai - 26 spēles).

Jau vēstīts, ka aizvadītās sezonas LBL finālsērijā "VEF Rīga" ar 4-3 pieveica "Ventspils" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!