Foto: Itar-Tass/Scanpix
Par Krievijas basketbola čempioniem 18.reizi kluba vēsturē ceturtdien kļuva Maskavas CSKA, kas fināla ceturtajā spēlē ar 74:63 pieveica Maskavas apgabala "Himki" vienību.

Visā sērijā CSKA uzvarēja ar 3-1, lai gan fināla pirmo maču uzvarēja bijušā "VEF Rīga" galvenā trenera Rima Kurtinaiša vadītā komanda "Himki".

Par fināla vērtīgāko spēlētāju tika atzīts CSKA basketbolists Viktors Hrjapa, bet ceturtajā spēlē ar 25 punktiem CSKA rindās izcēlās Latvijas līdzjutējiem labi zināmais Džons Roberts Holdens.

Uzreiz pēc spēles Holdens paziņoja par profesionālās karjeras beigšanu. Pēc augstskolas pabeigšanas ASV Holdens profesionālā basketbolista karjeru 1998.gadā uzsāka Latvijā, spēlējot "ASK/Brocēni/LMT" rindās un kļūstot par publikas mīluli. Vēlāk viņš spēlēja Beļģijā, Grieķijā un 2002.gadā pievienojās CSKA, kurā spēlēja līdz pat šim brīdim.

Spēlējot CSKA rindās, Holdens kļuva par vienu no Eiropas vadošajiem basketbolistiem, ieguva Krievijas pilsonību un ar precīzu metienu pēdējās sekundēs palīdzēja Krievijas izlasei 2007.gadā Spānijā triumfēt Eiropas čempionātā.

Iespējams, ka Holdens vasaras beigās Krievijas izlases rindās vēl piedalīsies Eiropas čempionātā, bet pēc tam teiks ardievas profesionālā basketbolista karjerai.

Jāpiebilst, ka Krievijas finālsērijas pēdējās divas spēles tiesāja Latvijas labākais tiesnesis Oļegs Latiševs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!