Foto: AFP/Scanpix
Zviedrijas hokeja izlase pasaules hokeja čempionāta pusfinālā iekļuvusi jau 11.reizi pēc kārtas, pateicoties labiem un talantīgiem jaunajiem spēlētājiem, pēc trešdien izcīnītās uzvaras pret Vāciju izteicās komandas galvenais treneris Pērs Merts.

"Esmu ļoti apmierināts. Spēle bija grūta, kā jau gaidīts. Ar Vācijas komandu šogad jau bijām spēlējuši, līdz ar to zinājām, ka viegli nebūs," izteicās Merts. "Aizsardzība šodien varbūt arī nebija pietiekami laba, bet uzbrukums bija veiksmīgs. Mums šoreiz bija laba ripas kustība, arī spēlētāji kustējās laukumā labi. Kopumā ar sniegumu esmu apmierināts, vien vēlētos labāku skaitliskā vairākuma realizāciju, bet galvenais, ka izcīnījām uzvaru."

Vaicāts, kas ir Zviedrijas izlases regulāro panākumu atslēga, Merts norādīja uz valsts jauniešu hokeja sistēmas darba augļiem.

"Mums ir ļoti labi jaunie spēlētāji. Tas, ka esam jau 11 gadus pēc kārtas pasaules čempionātu pusfinālos, tam ir tikai apstiprinājums," piebilda Merts.

Jau ziņots, ka ceturtdaļfināla cīņā Zviedrija ar 5:2 pārliecinoši uzvarēja Vāciju. Pusfinālā zviedri mērosies spēkiem ar pašreizējiem čempioniem čehiem, kuri kā pirmie trešdien iekļuva pusfinālā, ar 4:0 uzvarot ASV izlasi. Trīs vārtus šajā mačā guva Jaromirs Jāgrs.

Tikmēr Vācijas izlases galvenais treneris Uve Krups nevēlējās kritizēt savu padoto sniegumu, atzīstot, ka kopumā komanda aizvadījusi veiksmīgu turnīru.

"Šī tik tiešām bija ļoti grūta spēle. Zviedri bija labi sagatavojušies šim mačam un spēlēja ļoti organizēti. Esmu apmierināts, kā spēlējām. Tāpat esmu apmierināts ar veidu, kādā piekāpāmies. Mēs cīnījāmies, izveidojām vairākas vārtu gūšanas iespējas, tomēr zviedriem ar realizāciju klājās krietni labāk," izteicās treneris. "Kopumā šis mums bija veiksmīgs turnīrs."

Pēdējās divas ceturtdaļfināla spēles tiks aizvadītas ceturtdien, kad visu gaidītā duelī savā starpā tiksies Krievijas un Kanādas valstsvienības, bet Somijas izlase tiksies ar Norvēģiju, kas ceturtdaļfinālā iekļuvusi otro reizi, kopš pasaules čempionātā tiek aizvadītas izslēgšanas spēles.

Pusfinālā šo dueļu uzvarētāji tiksies savā starpā.

Pasaules čempionāta pusfināli risināsies piektdien, bet fināls un spēle par trešo vietu notiks svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!