Ar 1:0 (0:0, 1:0. 0:0) uzvarot Šveices valstsvienību, Vācijas hokeja izlase pirmo reizi ir iekļuvusi pasaules čempionāta pusfinālā.

Lai gan pat Vācijas izlases treneri pirms spēles atzina, ka mača favorīti ir šveicieši, tieši mājiniekiem izdevās šai ceturtdaļfināla spēlē gūt uzvaru un iekļūt pusfinālā. Vācijas izlasei tas ir augstākais panākums pasaules čempionātā kopš 1953. Gada, kad tika izcīnītas bronzas godalgas, Kopš pašreizējās "play off" turnīra sistēmas ieviešanas 1992. gadā Vācijas ne reizi nebija iekļuvusi pusfinālā. Turklāt šajā pasaules čempionātā Vācijas izlase spēlēja ar rīkotājvalsts tiesībām, jo pērn pasaules meistarsacīkstēs ieņēma 15. vietu un tiesības spēlēt augstākajā divīzijā saglabāja tikai tāpēc, ka šogad rīkoja čempionātu.

Spēle sākās ar aktīviem abpusējiem uzbrukumiem, lai gan pa īstam bīstamas situācijas pie vārtiem izveidojās reti. Mājiniekiem gan bija labas izredzes izmantot skaitlisko vairākumu, taču Vācijas izlases vājā vieta – uzbrukums – arī šai spēlē lika sevi manīt. Vispirms trešajā spēles minūtē divu minušu sodu par klupināšanu saņēma Šveices izlases aizsargs Gorans Bezina, bet perioda nogalē Šveices izlasi piemeklēja īsta drāma – par izprovocētu sitienu pretiniekam pa kājstarpi uz piecām minūtēm un pēc tam līdz spēles beigām tika noraidīts viens no Šveices izlases līderiem Martins Pluss. Abas reizes Vācijas izlase vairākumu neizmantoja.

Otrajā trešdaļā turpinājās plaša, ātra spēle, un Vācijas izlase pamazām kļuva par dominējošo spēku laukumā, kas perioda 11. minūtē beidzās ar Filipa Gogullas gūtajiem vārtiem, kuri izrādījās uzvaru nesošie. Vācijas izlase pēlēja daudzveidīgi, no visiespējamām pozīcijām raidot ripu Martina Gerbera sargātajos vārtos, taču šveiciešu vārtsargs kapitulēja tikai vienreiz.

Trešajā periodā Vācija vairāk uzmanības pievērsa spēlei aizsardzībā, savukārt Šveices izlase centās panākt vismaz rezultāta izlīdzinājumu, kas radīja vairākas konfliktsituācijas, par ko tiesneši gan nolēma nesodīt. Vienu no labiem, bīstamiem šveiciešu uzbrukumiem ceturtajā minūtē kļūdas dēļ izbojāja tiesneši, kuri nepamanīja, ka Paolo Dukas raidītā ripa nav vis pie vācu vārtsarga, bet gan laukumā un apturēja spēli. Tiesnesis atvainojās hokejistam, taču izdevība bija palaista garām.

Tuvojoties spēles beigām, šveicieši spēlēja arvien aktīvāk, taču Vācijas izlase sekmīgi pielietoja savu trumpi – teicamu spēli aizsardzībā, un neļāva pretiniekiem brīvi saspēlēties savā aizsardzības zonā, arī Deniss Endrass vārtos bija nepārspējams. Pēdējās sekundes skatītāju tūkstoši skaitīja skaļi un pēc kārtējās kombinācijas, kas tika apturēta ar tiesnešu svilpi, Vācijas izlase jau metās apsveikt viens otru un vārtsargu, taču vēl bija atlicis spēlēt vienu sekundi, un gaviles līdz ar to varēja skanēt divreiz. Pēc spēles beigu signāla gan dažiem neizturēja nervi un izcēlās masveida kautiņš, kurā pāris sitieni tika arī Vācijas izlases trenera palīgiem, savukārt kādam no Šveices izlases spēlētājiem bija pamatīgi pārsista seja.

Pusfinālā Vācijas izlasei būs jātiekas ar Krievijas valstsvienību, kas savā ceturtdaļfināla spēlē ar 5:2 pārspēja Kanādu.

$t1='sveice'; $t2='vacija'; include "$includes_dir/projects/hockey2010/delfistar/bestplayer5.inc"; ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!