Foto: EPA-AFI
Austrālijas atklātā tenisa čempionāta pirmo kārtu pirmdien gandrīz vienlaicīgi pārvarēja krievi Dināra un Marats Safini.

Brālis un māsa gandrīz vienlaicīgi sāka savus mačus uz otrā un trešā no galvenajiem kortiem un arī gandrīz vienlaicīgi tos pabeidza.

Sieviešu turnīrā ar trešo numuru izliktā Safina tikās ar savu tautieti Allu Kudrjavcevu un izcīnīja uzvaru ar rezultātu 6-3, 6-4.

Savukārt Safins, kurš turnīrā izlikts ar 26.numuru, bet pagājušajā gadā pirmajā kārtā pieveica latvieti Maratu Safinu, ar 6-3, 6-3, 6-4 pārspēja spāni Ivanu Navarro.

Nākamajā kārtā Marats tiksies ar spāni Giljermo Garsiju-Lopesu, bet Dināra spēkosies ar savas tautietes Jekaterinas Makarovas un Aravanas Rezai no Francijas pāra uzvarētāju.

Tikmēr Austrālijas atklāto tenisa čempionātu pirmdien ar uzvarām sāka trīs labākie serbu tenisisti - pasaules pirmā rakete sievietēm Jeļena Jankoviča, pagājušā gada turnīra fināliste Ana Ivanoviča, kā arī pagājušā gada sacensību uzvarētājs Novāks Džokovičs.

Sieviešu turnīrā ar pirmo numuru izliktā Jankoviča pirmajā mačā tikās ar austrieti Ivonnu Mesburgeri, izcīnot panākumu ar 6-1, 6-3. Savukārt smagāku maču aizvadīja ar piekto numuru izliktā Ivanoviča, kura vācieti Juliju Gergesu, kas WTA pasaules rangā atrodas 107.pozīcijā, pieveica tikai ar 7-5, 6-3.

Džokovičs tikās ar sacīkstes no kvalifikācijas uzsākušo itālieti Andrea Stopīni, nepilnu divu stundu laikā izcīnot panākumu ar 6-2, 6-3, 7-5, kaut arī trešajā setā serbs bija nokļuvis zaudētājos ar rezultātu 1-4.

Panākumu izcīnīja ar septīto numuru izliktais bijušais pasaules pirmā rakete amerikānis Endijs Rodiks, kurš ar 6-0, 6-2, 6-2 sagrāva no kvalifikācijas turnīra sacensības sākušo zviedru Bjērnu Renkvists. Savukārt ar astoto numuru izliktais Argentīnas tenisists Huans Martins del Potro ar 6-3, 6-4, 6-2 pieveica Vāciju pārstāvošo Huanu Martinu del Potro. Uzvaru piecu setu cīņā izcīnīja arī bijušais turnīra finālists Markoss Bagdatis, kurš ar 6-3, 7-6 (7:5), 6-2 pieveica francūzi Žiljēnu Benetu.

Smaga piecu setu cīņa bija jāaizvada spānim Davidam Ferreram, kurš sacensībās izlikts ar 11.numuru. Spānijas tenisists tikai ar 6-1, 6-7 (6:8), 6-1, 6-7 (4:7), 6-4 spēja pārspēt ATP rangā 80.vietā esošo vācieti Denisu Gremelmairu.

Sieviešu turnīrā panākumu svinēja arī ar septīto numuru izliktā krieviete Vera Zvonareva, kas ar 7-6 (7:2), 6-0 pieveica slovākieti Magdalēnu Ribarikovu.

Savukārt ar smagu trīs setu uzvaru turnīru sāka ar 25.numuru izliktā igauniete Kaija Kanepi, kura ar 6-4, 4-6, 8-6 pārspēja vienspēļu turnīra vecāko tenisisti japānieti Kimiko Dati, kura vēl 1994.gadā spēja iekļūt turnīra pusfinālā. Šobrīd Date WTA pasaules rangā atrodas 184.pozīcijā, bet 1995.gadā viņa bija pakāpusies līdz ceturtajai pozīcijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!