Foto: PantherMedia/Scanpix
Rudens ir klāt ne tikai ar bagātīgu ābolu ražu, bet arī sezonālām nervu kaitēm. Tās bieži vien ir saistītas ar darbā vai mācībās radīto stresu, ko izraisa pārslodze, bet kombinācijā ar pelēcīgo un drūmo laiku var novest arī līdz rudens depresijai. Par laimi ar šādām problēmām ir iespējams tikt galā un pat izvairīties no tām. Kā to izdarīt, iespējams uzzināt 29. septembra "Apotheka Laimes studijas" bezmaksas seminārā, informē organizatori.

Seminārā kognitīvi biheiviorālās terapijas psihoterapeite Maruta Freimane no psiholoģijas un kognitīvi biheiviorālās terapijas centra "Intellego" stāstīs gan par iemesliem, kas izraisa stresa situācijas un var novest līdz rudens depresijai, gan arī par risinājumiem, kā ar to visu tikt galā.

"Apotheka" farmaceite Ivanda Krastiņa dalīsies padomos par to, kādus vitamīnus un minerālvielas nepieciešams lietot profilaktiski, lai stiprinātu nervu sistēmu un godam izturētu stresa situācijas. Farmaceite arī pastāstīs par dabīgiem preparātiem, kurus ieteicams ņemt talkā kā pirmos palīgus nervus stindzinošās situācijās.

Savukārt deju un kustību terapeite Zanda Lauva ar praktiskām tehnikām ļaus nostiprināt seminārā dzirdētās teorētiskās zināšanas un piedzīvot ķermeņa un psihes mijiedarbību. Pasākuma noslēgumā dalībnieki varēs ļauties radošam kustību procesam, kas veicinās pozitīvas pārmaiņas gan fiziskajā, gan emocionālajā stāvoklī.

Pasākums notiks 29. septembrī pulksten 18 tirdzniecības centrā "Rīga Plaza", laukumā pie informācijas centra.

Bezmaksas seminārā var piedalīties ikviens interesents, pirms tam piesakoties. Lai to izdarītu, sūti vēstuli uz info@apotheka.lv.

"Apotheka Laimes studija" ir jauna bezmaksas semināru sērija, kuru 2016. gada pavasarī aizsāka aptieku tīkls "Apotheka". Pateicoties tai, iedzīvotāji var bez maksas saņemt dažādu ārstu, veselības speciālistu un citu ekspertu padomus par sezonai aktuāliem skaistumkopšanas, labsajūtas un veselības jautājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!