Foto: DELFI

Ja drēgnākos rudens vakaros gribas uzēst gruntīgāk, tad jāķeras pie ribiņām kreptīgā marinādē. Klāt labi garšos gan kartupeļu biezputra, gan cepti dārzeņi – kas nu kuram smeķē.

8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1.5 kgcūkas ribiņas60 mltomātu mērce40 mlsojas mērce0.5 gab.citronu sula4 gab.ķiploka daiviņas1 TKsinepes1 ĒKolīveļļa šķipsnakajēnas pipari

Sagatavošana

1

Cūkas ribu gabalu noskalo un nosusina, liek uz galda ar ribām uz augšu. Ar naža galu atrod plēvīti, kas pārklāj ribas, paceļ to un satver ar pirkstiem. Ar rokām uzmanīgi plēvi noplēš nost.

2

Ar nazi nogriež ribu gabalam nepiegulošās gaļas un tauku daļas. Var nogriezt ribu gabaliem galus, lai tie izskatītos vienādi. Sagatavo marinādi – visas sastāvdaļas liek kopā un sajauc. Apsmērē ribas ar marinādi no visām pusēm. Uz pāris stundām vai pat visu nakti ribas atstāj marinēties. Tad iemarinēto ribu gabalu pārceļ uz folija loksnes un cieši ietin tajā. Cepšanai var izmantot arī cepammaisu.

Foto: DELFI
3

Folijā ietīto cūkas ribu gabalu liek sakarsētā krāsnī un 200 grādos cep apmēram pusotru stundu. Pēc tam foliju attin, ribiņas pārsmērē ar traukā palikušo marinādi un liek atpakaļ krāsnī, vislabāk grila režīmā, lai tās skaisti apbrūninātos. Gatavās ribiņas atpūtina 10 minūtes, tad griež gabalos un pasniedz.

Ribiņas var cept arī sagrieztas pa vienai vai vairākām gabalos, tad tās izcepties nedaudz ātrāk, bet būs vairāk jāuzmana, lai izceptos sulīgas.

Šādi sagatavotu cūkas ribu gabalu var cept arī uz grila zem vāka, tāpat tas labi pagatavosies folijā neietīts, vienīgi tad ik pa laikam gaļas gabals jāapgroza un jāpārsmērē ar marinādi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!