Foto: DELFI
Izlasot recepti, neticēju, ka sanāks tik izcila kūka, ka pazudīs no šķīvja vienas kafijošanas laikā. Lai negadītos tāpat kā man, labāk cepiet uzreiz divas! Liekot roku pie brūkleņu groziņa, galvoju, ka ogu spirgtums un marcipāna saldums sader kopā kā rudens un došanās uz mežu.

Bļodā liek aukstu sviestu, olu dzeltenumus, cukuru, vanilīncukuru. Pielej brendiju, iesijā miltus un ar rokām samīca mīklu. Saveļ bumbiņā, ietin pārtikas plēvē un uz pusstundu ieliek ledusskapī "atpūsties".

Ietauko veidni vai ieklāj tajā cepamo papīru, ar pirkstiem izspaida plānu mīklas pamatni, veidojot uz augšu nelielas mīklas maliņas. Mīklu ar dakšiņu sadursta, liek cepeškrāsnī un 200 grādu temperatūrā cep apmēram 15-20 minūtes.

Tikmēr olu baltumus saputo. Noskaties video, kā iegūt gaisīgas putas. Uz rupjas rīves skaidiņās sarīvē marcipānu. Lai to varētu vieglāk izdarīt, pirms rīvēšanas paturi to brīdi saldētavā.

Marcipānam pievieno uz pannas apgrauzdētas mandeļu skaidiņas. Ņem vērā, ka mandeļu skaidiņu apgrauzdēšanas procesā nav nepieciešams pievienot eļļu – uzber tās uz sakarsētas pannas un ik pa laikam apmaisi, līdz tās ir gaiši zeltainas. Iemaisa saputotos olu baltumus un brūklenes, uzmanīgi samaisa. Masu kārto paceptajā mīklas veidnē, liek krāsnī un cep 25 minūtes.

Gatavu pārkaisa ar pūdercukuru. Svarīga piebilde – vējainā dienā ar pūdercukuru apbārstītu kūku labāk nenest bildēt pagalmā. Tādēļ, ja jādodas ciemos, pārsedz kūku, lai vējš rotājumu vienkārši neaizpūš prom!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!