Sastāvdaļas

  • kabacis
  • 2 olas
  • pēc garšas sāls
  • pēc garšas pipari
  • milti
  • cietais siers
  • rīvmaize

Atbrīvo kabaci no sēklām un sagriez to strēmelītēs. Sakul olas un pievieno tām sāli un piparus. Smalki sarīvē sieru un pievieno rīvmaizi.

Foto: DELFI

Pēc tam viss klasiskajā variantā: gabaliņus apviļā miltos, tad olā, bet visbeidzot – siera un rīvmaizes masā.

Foto: DELFI

Liec uz pannas, kurā eļļa nav žēlota. Kad kabači sacepti, uztaisi gardu mērci, piemēram tzatziki (recepti meklē te) vai diļļu mērci (recepte – šeit) un cel galdā.

Foto: DELFI

Līdzīgus gardumus var pagatavot arī cepeškrāsnī, kur ievērojami mazāk būs jāizmanto eļļa, tomēr pēc iepriekšējiem mēģinājumiem mūsmājās par labu tika atzīta kabaču cepšana pannā, jo tā uzkodas ir daudz kraukšķīgākas.

Foto: DELFI

Jāpiebilst, ka našķus gardu muti ēda arī kabaču neēdāji, kas pierāda – recepti ir vērts izmēģināt. Lai labi garšo!