Foto: DELFI
Pēc veiksmīgiem pārgājieniem pa mežiem salasītais loms jāliek lietā gardās maltītes. Šī recepte ar spageti būs kā radīta sātīgai pusdienu vai vakariņu maltītei.

Šajā receptē var izmantot visdažādākās sēnes – baravikas, bērzlapes, apšubekas, gailenes vai veikalā pirktos šampinjonus, ja gadījumā meža apciemojums nav bijis sekmīgs. Sēnes notīra un sagriež mazākos gabalos.

30Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
400 gmeža sēnes200 mlsaldais krējums2 ĒKkausētais siers pēc garšasķiploku sāls pēc garšasgaršvielas pēc izvēles (romarīns, estragons, pētersīļi u.c.)2 ĒKsviests50 gcietais siers spageti2 ĒKpesto pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Sakarsē pannu un uz mazas liesmas izkausē sviestu. Apcep sēnes, līdz sula iztvaikojusi un tās teju jau pierauj pie pannas. Pieber garšvielas, pielej saldo krējumu un ļauj virumam sabiezēt. Ik pa brīdim mērci apmaisa. Kad saldais krējums jau pabiezējis, pievieno lielāko daļu sarīvētā siera, karoti kausētā siera, un iemaisa. Uzliek vāku un ļauj kādu brīdi ievilkties.

2

Katlā uzvāra ūdeni, pieber sāli un pievieno spageti. Vāra tik ilgi, kā to norādījis ražotājs. Šajā ēdienā ļoti labi garšo pilngraudu spageti, bet derēs arī jebkuri citi makaroni. Kad makaroni novārīti, tos nokāš un liek atpakaļ katlā. Pievieno pesto un iemaisa.

3

Makaronus sajauc ar mērci, apkaisa ar rīvētu cieto sieru un pasniedz.

Foto: DELFI
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!