Sastāvdaļas

  • 400 g meža sēnes
  • 200 ml saldais krējums
  • 1-2 ĒK kausētais siers
  • pēc garšas ķiploku sāls
  • pēc garšas garšvielas pēc izvēles (romarīns, estragons, pētersīļi u.c.)
  • 2 ĒK sviests
  • 50 g cietais siers
  • spageti
  • 2 ĒK pesto
  • pēc garšas sāls

Šajā receptē var izmantot visdažādākās sēnes – baravikas, bērzlapes, apšubekas, gailenes vai veikalā pirktos šampinjonus, ja gadījumā meža apciemojums nav bijis sekmīgs. Sēnes notīra un sagriež mazākos gabalos.

Sakarsē pannu un uz mazas liesmas izkausē sviestu. Apcep sēnes, līdz sula iztvaikojusi un tās teju jau pierauj pie pannas. Pieber garšvielas, pielej saldo krējumu un ļauj virumam sabiezēt. Ik pa brīdim mērci apmaisa. Kad saldais krējums jau pabiezējis, pievieno lielāko daļu sarīvētā siera, karoti kausētā siera, un iemaisa. Uzliek vāku un ļauj kādu brīdi ievilkties.

Katlā uzvāra ūdeni, pieber sāli un pievieno spageti. Vāra tik ilgi, kā to norādījis ražotājs. Šajā ēdienā ļoti labi garšo pilngraudu spageti, bet derēs arī jebkuri citi makaroni. Kad makaroni novārīti, tos nokāš un liek atpakaļ katlā. Pievieno pesto un iemaisa.

Makaronus sajauc ar mērci, apkaisa ar rīvētu cieto sieru un pasniedz.

Foto: DELFI