Foto: Privātais arhīvs
Šī pufīgā mīkla ir ideāli piemērota gan belašiem, gan pannā ceptiem pīrādziņiem ar dažādiem pildījumiem. Pārbaudītu mīklas recepti, kas uzieta interneta vietnē "Ovkuse", iesaka Kristīne Ļūļa.

Receptē paredzēts produktu daudzums 20 pīrādziņiem.

150Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

375 gūdens (1,5 glāze)1.5 ĒKcukurs2 šķipsnassāls3 ĒKaugu eļļa600 gmilti1 TKsausais raugs

Sagatavošana

1

Siltā ūdenī iemaisa cukuru un raugu,. Pievieno 5 ĒK miltu un ar mikseri vai putojamo slotiņu rūpīgi iemaisa, līdz parādās gaisa burbulīši.

2

Tad pārklāj trauku ar dvieli un liek siltā vietā uz 15-30 minūtēm, līdz virspusē parādās putu "cepurīte". Liek klāt sāli, atlikušos miltus un maisa, līdz iegūta viendabīgas konsistences mīkla. Pievieno eļļu un iemaisa.

3

Pārklāj bļodu ar dvieli un liek siltā vietā uz 1,5-2 stundām, līdz mīkla 2-3 reizes palielinājusies apjomā.

4

No mīklas ar rokām lipina pīrādziņus, pildot ar sev tīkamu pildījumu, un tad apcep tos pannā no abām pusēm, līdz pīrādziņi kļuvuši skaisti zeltaini un čagani.

5

Eļļa pirms cepšanas kārtīgi jāuzkarsē un tikai tad jāliek pīrādziņi pannā. Liekot tos nepietiekami uzkarsētā eļļa, pīrāgi piesūksies ar eļļu un kļūs pārlieku taukaini. Kad pīrādziņi ir gatavi, liec tos uz šķīvja, kas izklāts ar papīra dvieli vai salvetēm, lai notecinātu lieko eļļu.

Pildījumu varianti:

  • Ievārījums;
  • Sviestā apceptas gailenes ar dillēm un lociņiem;
  • Maltā gaļa;

Pīrāgi, kas kūst uz mēles: 10 izcila maltās gaļas pildījuma radīšanas baušļi

  • Biezpiens ar ķiplokiem un zaļumiem;
  • Vārītas olas, sakapātas ar lociņiem;
  • Sautēti kāposti;
  • Vārīti kartupeļi, ko sastampā un samaisa ar apceptiem sīpoliem un sēnēm.

Šī gaisīgā mīkla ir ideāli piemērota arī belašu gatavošanai.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!