Foto: DELFI
Nereti ballītēs tiek pagatavots tik daudz dažādu labumu, ka pāri paliek pat nākamajā dienā. Lai nekas neietu zudumā, no rīta nākamajā dienā brokastīs tapa gardas kabaču ripiņas, kurām virsū bija no svinībām pāri palikušie sieri, tomāti un pat sulīgie vistas šašlika gabaliņi.
30Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 gab.Kabači300 gSiers125 gMocarella pēc garšasŠašliks (iepriekš sacepts)3 gab.Tomāti pēc garšasSāls pēc garšasEļļa

Sagatavošana

1

Kabačus nomazgā, sagriež ripiņās. Ja ir vēlme, tad kabačiem var nomizot mizu, bet lieliem kabačiem der izņemt laukā sēkliņas. Atsevišķi sagriež ripiņās tomātus, mocarella sieru, bet šķēlēs Holandes sieru.

2

Uz sakarsētas pannas liek eļļā apcepties kabaču ripiņas, kas apkaisītas ar sāli. Kad tās no abām pusēm ir nedaudz apceptas, tad ripiņas kārto uz cepampannas, kur iepriekš uzklāts cepamais papīrs.

3

Uz kabaču ripiņām kārto iepriekš izceptu vistas šašliku (uz vienas ripiņas viens šašliks). Dažādu šašliku receptes vari skatīt šeit, bet sulīga vistas šašlika recepti superātrā marinādē atradīsi te.

4

Pēc tam uz šašlika gabaliņiem liek mocarella siera ripas, sagrieztas tomātu ripiņas, kurām pārkaisīts sāls, bet pēc tam uzliek siera šķēli. Visu liek cepties cepeškrāsnī vismaz 200 grādos aptuveni 20 minūtes.

Pasniedz ar krējumu vai ķiploku mērci, kuras recepti atradīsi šeit, kā arī dekorē ar svaigiem zaļumiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!