Foto: DELFI
Pēc tirgus apmeklējuma, kad ogas un augļi sapirkti pārpārēm, un ledusskapī aizķērusies paciņa sviesta, var izcept šo gaužām vienkāršo ''galette''. Izcili labi garšos silts, pasniegts ar saldējuma bumbu vai jau atdzisis pie tējas vai kafijas.
30Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
3 persiki250 gķirši30 gcukurs MĪKLAI:200 gmilti50 gcukurs šķipsnasāls120 gauksts sviests60 mlauksts ūdens vai piens1 olas dzeltenums sakulta ola mīklas apsmērēšanai

Sagatavošana

1

Persikiem izņem kauliņus un sagriež daiviņas mazākos gabalos. Ķiršus iztīra no kauliņiem. Sajauc persikus ar ķiršiem, cukuru un kukurūzas cieti, lai tie pārāk nesulo.

2

Gatavo mīklu. Bļodā sajauc miltus ar sāli, cukuru. Tad pievieno auksto sviestu, kas sarīvēts uz rupjās rīves vai sagriezts mazos gabaliņos. Iemaisa miltos un veido drupačas. Pielej ūdeni vai pienu, pievieno olu dzeltenumu un ar rokām veido mīklu, to mīcot ar delnas palīdzību. Mīklai jāsanāk viendabīgai, nedaudz ķepīgai, bet ne slapjai un pie pirkstiem līpošai. Kad mīkla savelta vienā bumbā, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz stundu.

3

Kad mīkla kļuvusi stingrāka, izkaisa uz galda miltus un izrullē mīklu plānā kārtā, apaļā formā. Veido pamatni, ierēķinot, ka malas pārlocīsi pāri. Vidū liek pildījumu un tad loka pāri malas, tās nedaudz sakrokojot, lai stingri piecepas pie pildījuma.

4

Cep 180 grādos 25-30 minūtes līdz mīklas malas kļuvušas zeltaini brūnas. Kādu brīdi ļauj pīrāgam padzist, tad griež gabalos un pasniedz tāpat vai ar saldējumu, putukrējumu.

Foto: DELFI
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!