Foto: Privātais arhīvs
Ļoti vienkāršs, gards un pufīgs pīrāgs, ko pagatavot dienās, kad tiešām ledusskapī ir tikai olas, bet saldētavā – ogas. Sulīgo pīrāgu var uztapināt mazāk nekā stundas laikā, recepti raksturo Maija.

Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Pie dzeltenumiem piešauj klāt vaniļas cukuru un cukuru – sakuļ, līdz masa paliek viegli dzeltena. Kādam var likties, ka cukura ir krietni par daudz, bet šoreiz tā ir perfektā attiecība pret skābajām brūklenēm. Var likt, protams, arī mazāk.

Pufīgajā olu dzeltenumu un cukura masā pieber miltus un cepamo pulveri. Kārtīgi sajauc kopā. Arī baltumus sakuļ līdz cietām putām, ko vēlāk iecilāt olu dzeltenumu un miltu masā. Pīrāga pamats gatavs un tagad visa vaļa fantāzijai!

Masu salej cepšanas formiņā un sāk garšu maģiju. Šajā gadījumā uzreiz masā sametu brūklenes, tāpat var droši pielikt klāt arī dažādus riekstus, šokolādes gabaliņus, augļu gabaliņus utt. Galvenais ar mēru, jo, piemēram, pārmērīgi daudz brūkleņu var padarīt kūku pārāk skābu.

Virsū uzber mandeļu skaidiņas un droši sūta pīrāgu gatavoties uzsildītā cepeškrāsnī (200 grādi) uz kādām 30-40 minūtēm. Te nu palīgā var nākt vecmāmiņas padoms pačamdīt kūku ar koka irbulīti – ja pīrāgs pie kociņa nelīp, tad var droši ņemt ārā no krāsns.

Vēl tikai pēdējais akcents – mazliet pūdercukura saldākai dzīvei!

Atcerieties, ka pīrāgs praktiski sastāv tikai no olām, tādēļ paciešamies, atdzesējam un tikai tad ķeramies pie baudīšanas, lai gardums paliktu tikpat pufīgs kā krāsnī.

Fotorecepte:

Iesūtīja: Maija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!