Foto: DELFI
Kurš gan ir teicis, ka grūbas ir ziemas ēdiens? Salikumā ar grilētiem dārzeņiem, prāvu tiesu svaigiem zaļumiem un citām vasarīgām piedevām, ēdiens iegūs pavisam citu noskaņu. Ēdiens ļoti labi iederēsies Līgo svētku galda klājumā.
50Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
200 ggrūbas2 gab.paprika1 gab.baklažāns1 gab.sīpols4 gab.tomāti zaļumi (dilles, loki, pētersīļi)3 gab.ķiploka daivas pēc garšassāls pēc garšasmalti pipari eļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Vispirms novāra grūbas. Vislabāk to darīt šādi: grūbas noskalo ar aukstu, tekošu ūdeni. Liek katlā, aplej ar ūdeni, lai tās ir pilnībā nosegtas, un liek zem vāka uz plīts vārīties. Vāra aptuveni 10 minūtes, tad uguni nogriež, bet nenoņem vāku. Pēc 10-15 minūtēm, kad grūbas nedaudz padzisušas, atkal liek vārīties un dara to atkal tikpat ilgi (10 minūtes). Šādi procesu atkārto: pavāra, padzesē, pavāra, padzesē, līdz grūbas gana nobriedušas. Vārīšanas ilgums var atšķirties atkarībā no tā, cik grūbu vāra.

2

Papriku, baklažānu, tomātus nomazgā. Baklažānu pārgriež uz pusēm, lai to vieglāk apcept. Liek uz karsta grila un cep dārzeņus no visām pusēm, līdz dārzeņu miziņa apcepas un kļūst pat nedaudz melna, apdegusi. Tomāti izcepsies ātrāk, bet paprikas un baklažāna cepšana prasīs vairāk laika. Ļauj dārzeņiem nedaudz atdzist. Kad tie nav vairs tik karsti, griež smalkos gabaliņos.

3

Sakarsē pannu ar eļļu un uz mazas liesmas apcep smalki sagrieztu sīpolu. Kad tie apcepušies caurspīdīgi, pievieno grūbas un dažas minūtes apcep. Pievieno smalki sagrieztos dārzeņus, sakapātus zaļumus, ķiplokus, sāli, piparus, dažas minūtes ļauj ievilkties pannā zem vāka.

4

Pasniedz, pārkaisot ar svaigiem zaļumiem. Ja vēlas, var pievienot sadrupinātu fetas vai kazas sieru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!