Foto: Shutterstock
Gards un uz mēles kūstošs gardums, ko patīkami atsvaidzina vasaras garša - rabarberu gabaliņi.
35Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
130 gmilti100 gcukurs2 TKcepamais pulveris1 TKmalts kanēlis naža galssoda0.5 TKsāls100 mlskābais krējums100 gsviests2 gab.olas200 grabarberi

Sagatavošana

1

Lielā bļodā ar dakšiņas palīdzību sajauc visas sausās sastāvdaļas.

2

Atsevišķā bļodā saputo olas, pievieno skābo krējumu, iemaisa izkausētu sviestu. Ar putojamo slotiņu maisa, līdz sviests iejaucies.

3

Slapjās sastāvdaļas pamazām lej klāt sausajām lielajā bļodā un ar silikona lāpstiņu vai koka karoti rūpīgi iemaisa. Mīklai jāsanāk viendabīgai un pabiezai.

4

Nomizo un mazākos gabaliņos sagriež rabarberus. Pievieno tos mīklai un iemaisa.

5

Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.

6

Mafinu pannā ieklāj papīra formas* un ar saldējuma karoti vai lielo ēdamkaroti lej mīklu katrā formā, aizņemot 2/3.

7

Cep aptuveni 20 minūtes, līdz mafini uzpūtušies un vidus ir izcepies. To pārbauda, iedurot kociņu – ja tas iznāk ar pielipušu, slapju mīklu, tie vēl nav izcepušies.

*No šī daudzuma vajadzētu sanākt 12 mafiniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!