Foto: Shutterstock
Ātri pagatavojama, tumīga un garda pupiņu biezzupa sātīgām darbdienu vakariņām. Pasniedz to ar grauzdētām ķiplokmaizes šķēlītēm un baudi mājinieku uzslavas.
30Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

eļļa cepšanai1 sīpols6 kartupeļi1 burkāns2 selerijas kāti100 gcietais siers2 ĒKmilti220 mlsaldais krējums pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari2 ĒKtomātu pasta300 gkonservētas pupiņas1.5 lbuljons

Sagatavošana

1

Smalki sakapā sīpolu. Nomizo kartupeļus un sagriež gabaliņos. Nomizo un sagriež kubiņos burkānus. Selerijas kātu sagriež gabaliņos. Sarīvē sieru.

2

Katlā uzkarsē eļļu, pievieno sīpolus un cep, līdz sīpoli caurspīdīgi. Pievieno miltus un, tos apmaisot, karsē aptuveni minūti.

3

Katlā lej buljonu, vispirms nelielu daudzumu, izmaisot ar miltiem, pēc tam atlikušo buljonu un strauji uzvāra. Pievieno kartupeļus, burkānus, selerijas, tomātu pastu, samazina uguni un vāra.

4

Kad kartupeļi sāk šķīst, izsmeļ pāris kausiņus zupas biezumu, sablendē un pievieno zupai.

5

Pēdējo zupā ielej saldo krējumu un ieber rīvētu sieru, pievieno pupiņas ar visu šķidrumu, zupu uzvāra un ļauj dažas minūtes atpūsties.

6

Padoms: saldais krējums zupai piešķir maigāku garšu, bet, ja nevēlies uzņemt liekas kalorijas, vari to aizstāt ar pienu vai vispār nepievienot.

7

Pagaršo, vai zupai pietiek sāls, pievieno svaigi maltus melnos piparus un pasniedz ar kapātiem zaļumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!