Foto: DELFI
Ierastākā prakse ir novārīt makaronus un tad tos sajaukt ar atsevišķi sagatavotu mērci, taču šis pagatavošanas veids būs kas jauns. Kaut reizi to izmēģinot, nemaz vairs negribēsies vārīt makaronus atsevišķi, jo šī metode ir ģeniāla! Saber pannā visas sastāvdaļas un gaidi, līdz viss gatavs!

Labi, ka ir tādi cilvēki, kas labprāt velta laiku eksperimentiem, rēķinoties ar to, ka kaut kas var arī noiet greizi. Katrā ziņā, reti kurš varētu iedomāties pannā sajaukt makaronus, tunci, dārzeņus, gaļu vai ko citu, pieliet pienu, ūdeni, pievienot nedaudz sviesta, garšvielas, un gaidīt, kamēr viss zem vāka kļūst gatavs ēšanai un cerēt, ka tas viss izdosies gana garšīgs. Interneta dzīlēs ieraugot ideju šādai maltītei, nolēmu izmēģināt ko līdzīgu arī pati, un te arī rezultāts – gaužām vienkāršs un izcili gards!

Foto: DELFI

Vienādās proporcijās izmantotā pasta un piens un vēl nedaudz ūdens nodrošinās to, ka pasta pagūs novārīties, bet tanī pat laikā pārējās sastāvdaļas nepārvērtīsies putrā. Šajā receptē izmantots tuncis, bet tikpat labi tās var būt sēnes, maltā gaļa, kas iepriekš nedaudz apcepta, garneles vai kādi dārzeņi, piemēram, zaļie zirnīši. Šādā veidā var izmantot dažādus makaronus, taču es izmantoju mazākos, kas mājās pagadījās, lai pagatavošanas laiks būtu īsāks.

Foto: DELFI
45Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 taseorzo pasta (smalki makaroni)2 tasespiens25 gsviests200 gkonservēts tuncis savā sulā0.5 TKpaprikas pulveris pēc garšassāls pēc garšasmalti pipari1 saujasarīvēts cietais siers1 gab.mocarella bumba svaigs baziliks

Sagatavošana

1

Pagatavošana tik tiešām ir gaužām vienkārša – pannā saber un salej visas sastāvdaļas. Pastu, tunci, sviesta pikuci, garšvielas un pielej pienu, ūdeni. Sieru un baziliku gan pietaupi pašām beigām.

Foto: DELFI
2

Liec pannu uz plīts (uz vidējas liesmas) un ļauj visam sutināties zem vāka. Ik pa brīdim apmaisi pannas saturu, lai pasta neveido salipušus gabalus. Visas sastāvdaļas veidos krēmīgu, sātīgu mērci, un arī makaroni pagūs novārīties, piesūcoties ar garšām bagāto mērcīti.

Foto: DELFI
3

Īsi pirms beigām pieber sarīvētu cieto sieru, gabaliņos saplucinātu mocarellas sieru un ļauj dažas minūtes sieram pakust zem vāka. Pasniedzot pārkaisi pannas saturu ar saplucinātu baziliku.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!