Foto: Shutterstock
Kulināro forumu dzīrēs mēļo, ka šī ir tieši tāda kafija, kādu baudījis padomju kulta seriāla "Septiņpadsimt pavasara mirkļi" galvenais varonis, krievu spiegs Maksims Isajevs jeb Makss Otto fon Štirlics. Lai nu kā, tie, kas nobaudījuši, teic, ka kafija ir patiesi neparasta, bet garda. Pamēģini arī tu šo recepti, par kuru sajūsmā ir "Povarenok.ru" foruma dalībnieki.

Malto kafiju ber kafijas kanniņā vai katliņā. Pievieno saspiestu ķiploka daiviņu un medu. Visu pārlej ar aukstu ūdeni.

Kafijas kanniņu/katliņu liek uz plīts, nelielas uguns, un ļauj sākt vārīties. Pēc pāris minūtēm visu apmaisa un ļauj kafijai burbuļot un putot. Kad virsma putu nosēta, kafiju pārstāj vārīt.

Uzreiz nokāš caur ļoti smalku sieniņu, vēl labāk – marli. Tas nepieciešams, lai kafijā vairs nebūtu ķiploki un biezumi.

Pēc nokāšanas salej krūzītēs. To bauda tikai un vienīgi karstu! Ja nepieciešams, pēc garšas pievieno vēl medu, lai garša būtu maigāka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!