Sastāvdaļas

  • kartupeļi
  • pēc garšas sāls
  • pēc garšas pipari
  • olas
  • burkāni
  • sīpoli
  • eļļa
  • skābais krējums vai sēņu mērce pasniegšanai

Novāra kartupeļus ar visu mizu, ļauj tiem atdzist. Kartupeļiem noloba mizu, samaļ gaļas mašīnā vai samīca viendabīgā masā. Pievieno sāli, piparus, olu.

Pildījumam sacep pannā burkānus un sīpolus eļļā.

No kartupeļu masas veido plānas pankūciņas, kuru vidū liek ceptos burkānus un sīpolus, maliņas aizloka un uztaisa tādu kā cepelīnu. Apcep no abām pusēm uz pannas.

Ēd pārlietus ar skābo krējumu. Var klāt arī pagatavot sēņu mērcīti – sēnes (likām šampinjonus) apcep ar sīpoliem, beigās pievieno saldo krējumu.

Guļbešņīki labi garšos arī auksti!

Iesūtīja: Maruta