Foto: Shutterstock
Zeltainas plānās pankūkas ar sulīgu un aromātisku maltās gaļas pildījumu – baudījums, no kura nav iespējams atteikties.
50Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

300 gmaltā gaļa150 gkūpināts šķiņķis1 gab.sīpols2 ķiploka daiviņas pēc garšassāls pēc garšasmalti melnie pipari selerijas kāts1 ĒKeļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Sagatavo mīklu un izcep plānās pankūkas, sekojot, piemēram, šīs receptes norādījumiem.

2

Gatavo pildījumu. Sīpolu nomizo, sagriež palielos gabalos. Ķiplokus nomizo. Šķiņķi sagriež palielos gabalos.

3

Pannā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus, pēc 2–3 minūtēm pievieno malto gaļu un, ik pa laikam apmaisot, turpina cept, tad pievieno šķiņķi, sāli, piparus un cep vēl 3–4 minūtes. Ja gaļu sāk "raut klāt" pie pannas, pievieno nedaudz ūdens.

4

Pannas saturu samaļ gaļas maļamajā mašīnā, samaļ arī ķiplokus un selerijas kātus. Pildījumu samaisa, – tam jābūt sulīgam un mitram. Pagaršo, vai pietiek sāls. Jāņem vērā, ka, lai gatavās pankūkas nebūtu bezgaršīgas, pildījums ir nedaudz jāpārsāla.

5

Uz katras pankūkas liek ēdamkaroti (ar kaudzi) pildījuma, satin, saloka vai sarullē pankūkas.

6

Tad tās vai nu apcep uzkarsētā pannā aptuveni minūti no katras puses vai arī liek cepamajā veidnē un 5–7 minūtes uzkarsē krāsnī, grila režīmā.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!