Foto: Privātais arhīvs

"Manu ciemiņu, draugu un paziņu vispieprasītākie salāti ar makaroniem. Izskatās ļoti labi un garšo arī lieliski," par savu recepti raksta Aigars. Tā piedalās makaronu salātu recepšu konkursā.

14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

romiešu salāti vistu aknas mencu aknas ķirbji pasta Parmezāna siers olu dzeltenumi olīveļļa sāls cukurs melnie pipari citrons ķiploka daiviņa anšovi

Sagatavošana

1

Sacep vistu akniņas, pievieno sāli, melnos piparus un beigās sasmalcinātu ķiploku.

2

Uzvāra pastu.

3

Ķirbi sagriež nelielos gabaliņos un apcep uz pannas. Beigās uzber sāli un melnos piparus.

4

Romiešu salātus saplucina palielos gabaliņos.

5

Gatavo mērci, kas ir galvenā garšas piedeva šiem salātiem. Bļodā ieliek divus olas dzeltenumus un sakuļ tos kopā ar sāli un cukuru. Pievieno pamazām olīveļļu, turpina kult. Pievieno pāris anšovu gabaliņus, cieto sieru, ēdamkaroti citronu sulu un visu sablenderē. Salātu lapas sajauc kopā ar pastu un aplej ar mērci.

6

Visu sajauc un atstāj uz 5 minūtēm, lai sajaucas. Kārto uz šķīvja visas sastāvdaļas.

Labu apetīti!

Iesūtīja: Aigars

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!