Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kārdinoša un garda biskvīta kūka ar grieķu jogurta un citronu-medus krēma pildījumu. Biskvīta mīklai pievienots kokosriekstu piens – maigākai garšai.
120Minūtes
18Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
CITRONU KRĒMAM:2 olas60 gsviests250 mlmedus1 citrona miziņa2 citronu sula500 ggrieķu jogurts2 ĒKkokosriekstu skaidiņas BISKVĪTAM:5 olu baltumi175 gsviests215 gpūdercukurs160 mlkokosriekstu piens275 gmilti1 TKcepamais pulveris1 ola PIEDERUMI: 2x 15 cm diametra kūkas formas

Sagatavošana

1

Vispirms gatavo citronu krēmu – verdoša ūdens peldē ieliek bļodiņu. Bļodiņā ieliek sakultas olas, sviestu, medu, citrona miziņu un sulu. Ar putojamo slotiņu masu maisa 15 minūtes, līdz tā sabiezē. Pēc tam citronu krēmu atdzesē.

2

Gatavo biskvītu – lielā bļodā sakuļ olu baltumus.

3

Cepeškrāsni uzsilda līdz 160°C.

4

Sakuļ sviestu ar pūdercukuru, līdz tas ir gaišs un gaisīgs. Pēc tam iemaisa tajā kokosriekstu pienu, miltus, cepamo pulveri un olu. Tad masā iecilā olu baltumus.

5

Biskvīta mīklu salej ietaukotās kūkas formās un ievieto cepeškrāsnī. Cep 30 minūtes, līdz biskvīts gatavs un tajā iedurts kociņš, izvilkts no biskvīta, ir sauss. Biskvītu atdzesē.

6

Grieķu jogurtu sajauc ar kokosriekstu skaidiņām. Jogurta masu uzziež uz vienas biskvīta kārtas un pārlej ar apmēram piecām ēdamkarotēm citronu krēma.

7

Virsū liek otru biskvīta kārtu un arī to apziež ar jogurta masu. Kūku izdekorē ar citronu krēmu, lai tas skaisti notecētu pār kūkas maliņām.

8

Kūkai ļauj mazliet ievilkties pirms pasniegšanas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!