Foto: Shutterstock
Dzīvespriecīga un krāsaina aukstā zupa. Pirms zupas sablenderēšanas, zaļās paprikas karstā cepeškrāsnī izcep, lai pēc tam varētu novilkt paprikām miziņu.
45Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
5 zaļās paprikas4 gurķi1 TKolīveļļa1 ķiploka daiviņa saujapētersīļi4 sīpolloki50 gsabriedušas baltmaizes mīkstums pēc garšassāls pēc garšascitronu sula1 dzeltenā un sarkanā paprika (pasniegšanai) baziliks (pasniegšanai)

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 200ºC. Zaļās paprikas pārgriež uz pusēm, iztīra no sēklām, liek ar mizu uz augšu uz cepamās plāts, kas izklāta ar foliju. Cep karstā krāsnī 15 minūtes. Uzreiz karstas ietin papīrā un ļauj tām atdzist.

2

Kamēr paprikas dzesējas, nomizo un palielos gabalos sagriež gurķi, smalki sagriež lokus, pētersīļus, sakapā ķiploku. Attīra maizi no garozām, mīkstumu sadrupina. Iztīra no sēklām un nelielos gabaliņos sagriež sarkano un dzelteno papriku, noglabā.

3

Kad zaļās paprikas atdzisušas, tām novelk miziņu. Mīkstumu liek blenderī, pievieno gurķus, lokus, ķiplokus, pētersīļus, olīveļļu un sablenderē. Pievieno maizi un vēlreiz sablenderē. Pēc garšas pievieno sāli un citronu sulu.

4

Pasniedz, rotājot ar krāsainajiem paprikas gabaliņiem un bazilika lapiņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!