Pavisam neparasta aukstā zupa, kurai saknes meklējamas Spānijas virtuvē.
40Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
600 gsvaigas zemenes bez kātiņiem1 gab.paprika ar izņemtu vidu un bez sēkliņām puse gurķa4 gab.lociņi, sakapāti1 gab.pēc vēlēšanās - ķiploka daiviņa1 ĒKsvaiga estragona lapiņas2 ĒKbalzamiko etiķis4 ĒKolīveļļa sāls un melnie pipari maize pasniegšanai Garnēšanai: estragona lapiņas ledus gabaliņi kārveles lapiņas

Sagatavošana

1

Noliek malā aptuveni 125 g skaistākās zemenes, ceturto daļu paprikas un 5 cm garu gurķa gabalu. Ieliek maisiņā un noliek vēsumā.

2

Pārējās zemenes sagriež lielos gabalos, liek lielā bļodā un saspaida ar dakšiņu. Sagriež gabaliņos atlikušo papriku. Nomizo gurķi, izņem sēklas un sagriež gabaliņos. Pievieno zemenēm kopā ar lociņiem, ķiploku (pēc izvēles), estragonu, etiķi, eļļu, pipariem un sāli. Samaisa un liek dzesēties vismaz uz 4 stundām, vislabāk - uz nakti.

3

Zemeņu un dārzeņu masu liek blenderī un blendē, kamēr iegūta viendabīga masa. Pārbauda, vai ir pietiekami sāls un pielej ūdeni, ja iegūtā konsistence šķiet pārāk tumīga. Noliek vēsumā līdz pasniegšanai.

4

Sagatavo garnējumu: sagriež malā atliktās zemenes, papriku un gurķi. Iemaisa smalki sakapātas estragona lapiņas. Zupu salej bļodiņās, pieliek dažus ledus gabaliņus un ar karoti virsū liek garnējumu. Pārber ar melnajiem pipariem un pārslaka ar eļļu. Dekorē ar kārveles lapiņām. Pasniedz ar maizi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!