Foto: Shutterstock
Pēc nogurdinošas dienas aukstā tomātu zupa būs tā, kas tevi uzmundrinās.
90Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 ķiploka daiviņa1 sīpols2 sarkanās paprikas700 gtomāti sāls malti melnie pipari2 ĒKbalts balzametiķis100 ggurķi garšaugi

Sagatavošana

1

Ķiploku un sīpolu nomizo un smalki sakapā.

2

1 papriku un 1 tomātu sagriež mazos gabaliņos un atliek malā. Pārējos dārzeņus kopā ar ķiplokiem un trešdaļu sīpoliem 20 minūtes sautē nelielā sālsūdens daudzumā.

3

Pēc tam visu sablendē, pievieno sāli, piparus un balzametiķi pēc garšas. Vismaz uz 1 stundu ievieto ledusskapī.

4

Pirms pasniegšanas galdā iemaisa salmiņos sagrieztus gurķus, kā arī
paprikas, tomātu un, ja vēlas, arī sīpolu gabaliņus.

5

Pārkaisa ar kapātiem garšaugiem (gurķumētru, timiānu u.c. pēc izvēles).

Iesūtīja: Ivita

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!