Foto: Shutterstock
Atdzesētais borščs jeb klasiskā biešu zupa, kas pielāgota tveicīgā laika pusdienām vai vakariņām. Ja zupu gribas īpaši vēsu, beigās pievieno kādu ledus gabaliņu.
80Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
250 gbietes100 gkartupeļi1 gab.gurķis1 gab.vārīts kartupelis75 glociņi25 gmārrutki1 gab.ola1 ĒKskābs krējums1 TKcukurs sinepes etiķis 9%

Sagatavošana

1

Notīrītu bieti sagriež kubiņos un vāra ūdenī ar etiķi 30 minūtes.

2

Ūdeni, kur vārījās biete izkāš un atdzesē.

3

Gurķi, vārītus kartupeļus sagriež kubiņos, smalki sagrieztus lokus, mārrutkus, cukuru, sāli, sinepes un pievieno biešu gabaliņiem.

4

Visu pārlej ar biešu novārījumu, pievieno krējumu un sajauc.

5

Pasniedz ar ledu.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!