Foto: EPA/Scanpix/LETA

Krievijas atbalstīto kaujinieku pašpasludinātās Doņeckas republikas jaunievēlētais vadonis Deniss Pušiļins trešdien paziņojis, ka veidos ciešākas attiecības ar Maskavu.

Nedēļas nogalē notikušajās tā dēvētajās vēlēšanās pašpasludinātajās Doņeckas un Luhanskas republikās, kuru rīkošanu nosodījusi gan Ukraina, gan Rietumi, ievēlēti tika līdzšinējie teroristu bandu vadoņi.

"Kurss uz Krievijas Federāciju tiks turpināts," pirmajā preses konferencē pēc "vēlēšanām" žurnālistiem paziņoja Pušiļins. "Tā ir ne tikai sociālā un kultūras, bet arī ekonomiskā integrācija."

"Mēs jau esam iemācījušies dzīvot bez Ukrainas," piebilda Pušiļins, kurš Krievijas apbruņoto un finansēto kaujinieku kontrolēto Doņecku formāli vada kopš augusta, kad atentātā tika nogalināts iepriekšējais teroristu vadonis.

Ukrainas centrālā vēlēšanu komisija noraidījusi balsošanas rezultātus kā nelikumīgus un norādījusi ka tā dēvētās vēlēšanas ir tikai aizbildinājums, lai nostiprinātu Maskavas kontroli pār okupētajām Austrumukrainas teritorijām.

Savukārt Kremlis paziņojis, ka šiem reģioniem neesot bijusi cita izeja kā "pašorganizēties", jo Ukraina esot tos "pametusi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!