Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pēc intensīvām cīņām vairāku dienu garumā kaujas Jemenas ostas pilsētā Hudeidā otrdien pierimušas, ziņo mediķi un vietējie iedzīvotāji.

Pilsētas iedzīvotāji ziņu aģentūrai DPA sacīja, ka sadursmes un gaisa uzlidojumi nav bijuši kopš pirmdienas vakara, un pilsētā iestājies piesardzīgs miers.

Tomēr cilvēki turpina pamest rajonus, kuros pēdējās dienās kaujas notika, baidoties par to atsākšanos.

Neviena no karojošajām pusēm - nedz Jemenas armija, nedz šiītu hutiešu nemiernieki - nav paziņojuši par pamieru.

Jemenā, kas ir viena no nabadzīgākajām arābu valstīm, jau četrus gadus notiek postoša cīņa par varu starp šiītu hutiešu nemierniekiem un starptautiski atzīto valdību, kuru atbalsta Saūda Arābijas un Apvienoto Arābu emirātu (AAE) vadīta koalīcija.

Hudeida nemiernieku kontrolē atrodas kopš 2014.gada. Jemenas valdības un Saūda Arābijas vadītie koalīcijas spēki jūnijā sāka uzbrukumu pilsētai, kur pēdējās dienās kaujas norisinājās dzīvojamajos rajonos un netālu no slimnīcām.

ANO sūtnis Jemenā Martins Grifits šo vardarbības samazināšanos novērtēja kā "būtisku soli, lai novērstu tālākas cilvēku ciešanas un veidotu daudz piemērotāku vidi politiskajam procesam."

Hudeidas galvenā valsts slimnīca ziņoja, ka tagad situācija ir stabila, un slimnīca turpina sniegt medicīnisko palīdzību. Pēdējās dienās kauju laikā arī slimnīca cieta bojājumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!