Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievija februārī nepiedalīsies Pasaules ekonomikas forumā Davosā, ja pasākuma organizatori nemainīs lēmumu, ka trīs ASV sankciju sarakstā iekļauto Krievijas oligarhu dalība forumā nav vēlama, otrdien paziņojis Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs.

"Ja šie lēmumi, kas tika pieņemti attiecībā uz Krievijas biznesa pārstāvjiem, netiks mainīti, mums būs jāpieņem lēmums par Krievijas valsts amatpersonu un kompāniju ar valsts kapitālu atteikšanos piedalīties Davosas forumā. Tad uz to neviens nebrauks," sacīja Medvedevs žurnālistiem Itālijas pilsētā Palermo, kur viņš piedalās starptautiskā konferencē par Lībijas konfliktu.

Krievijas premjers nodēvēja Davosas foruma rīkotāju ieteikumu forumu neapmeklēt Oļegam Deripaskam, Viktoram Vekselbergam un Andrejam Kostinam par dīvainu un sacīja, ka par to runājis ar Šveices prezidentu Alēnu Bersē.

"Lēmums ir ļoti dīvains, lai neteiktu vairāk. (..) Es par to tikko runāju ar Šveices Konfederācijas prezidentu un teicu, ka mums tas ir pārsteidzoši, vēl jo vairāk, ja runa ir par nevalstisko organizāciju. Viņš solīja par to painteresēties," piebilda Medvedevs.

Ik gadu Krievija sūta uz Davosas forumu delegāciju, kuru vada vicepremjers un kurā ir vairāki ministri un lielo valsts uzņēmumu vadītāji.

Jau ziņots, ka Davosas foruma rīkotāji ieteikuši uz nākamā gada forumu nedoties uzņēmējiem Oļegam Deripaskam un Viktoram Vekselbergam, kā arī valsts kontrolētās bankas VTB vadītājam Andrejam Kostinam, kuri iekļauti ASV noteikto sankciju sarakstā. Visi trīs līdz šim regulāri ieradušies uz Davosas forumu.

Jau ziņots, ka ASV Finanšu ministrija aprīlī paziņoja par sankciju noteikšanu septiņiem tā dēvētajiem Krievijas oligarhiem, 12 viņu kontrolētajiem uzņēmumiem un 17 augsta ranga valdības amatpersonām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!