Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Amerikāņu raidsabiedrība CNN iesniegusi prasību tiesā pret ASV prezidentu Donaldu Trampu un vairākiem viņa palīgiem, pieprasot nekavējoties atjaunot TV kanāla Baltā nama korespondenta Džima Akostas piekļuvi Baltajam namam, kas pagājušajā nedēļā tika atsaukta pēc viņa vārdu apmaiņas ar prezidentu.

Otrdien tiesā Vašingtonā iesniegtajā prasībā norādīts, ka žurnālista piekļuves liegšana Baltajam namam ir pārkāpts pirmais un piektais ASV Konstitūcijas labojums, ziņo medijs.

Prasītāji tiesā ir gan pats Akosta, gan raidsabiedrība CNN. Personas, pret kurām medijs un korespondents vērsušies, ir Tramps, viņa personāla priekšnieks Džons Kellijs, preses sekretāre Sāra Sandersa, personāla vadītāja vietnieks komunikācijas jautājumos Bils Šains, kā arī Slepenā dienesta direktors un Slepenā dienesta virsnieks, kurš pagājušajā nedēļā paņēma Akostas caurlaidi.

Šīs sešas personas visas ir iesaistītas Akostas akreditācijas apturēšanā, uzskata CNN.

Vēstīts, ka CNN žurnālista Akostas akreditācija tika apturēta pēc tam, kad viņam preses konferences laikā izvērsās vārdu apmaiņa ar Trampu.

Preses brīfingā Akosta jau Trampam bija uzdevis vienu jautājumu un mēģināja uzdot vēl vienu Krievijas izmeklēšanas sakarā, kad Baltā nama darbiniece pienāca pie žurnālista un centās viņam mikrofonu atņemt. Akosta turpināja runāt un mikrofonu nedeva.

Paziņojumā tviterī Baltā nama preses sekretāre Sāra Sandersa apgalvoja, ka žurnālists "palaidis rokas" pret darbinieci. Viņa norādīja - Baltais nams "necietīs, ka žurnālists palaiž rokas pret jaunu sievieti, kas tikai cenšas darīt savu darbu".

CNN norāda, ka Sandersa, pēc incidenta izplatījusi izkropļotu notikušā video.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!