Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Francijas policija apturējusi trīs puskailas aktīvistes, kuras mēģināja aizšķērsot ceļu ASV prezidenta Donalda Trampa autokolonnai ceļā uz Pirmā pasaules kara beigu simtgades ceremoniju Parīzes Elizejas laukos.

Atbildību par puskailajām aktīvistēm uzņēmusies feministu organizācija "Femen".

Vienai no protestētajām izdevās pārlēkt pāri drošības barjerai un nostāties automašīnu ceļā. Viņu ātri vien notvēra policisti. Tikmēr turpat netālu tika aizturēta vēl viena puskaila aktīviste.

Trešajai aktīvistei arī izdevās izkļūt cauri drošības barjerai nedaudz tālāk uz priekšu pa ceļu, bet arī viņu ātri notvēra policisti.

Visas trīs aktīvistes tika aizturētas.

Incidenta dēļ Trampa autokolonna uz mirkli apstājās, bet pēc tam turpināja ceļu līdz Triumfa arkai, kur aptuveni 70 pasaules līderi piedalījās ceremonijā, pieminot simts gadus kopš Pirmā pasaules kara beigām.

Francijas iekšlietu ministrs Kristofs Kastanērs paziņoja, ka Trampa drošība nevienu mirkli nav tikusi apdraudēta, piebilstot, ka aktīvistes bijušas neapbruņotas.

Sestdienas rītā trīs "Femen" aktīvistes pie Triumfa arkas protestēja pret "kara noziedzniekiem" gaidāmā piemiņas pasākuma viesu rindās.

"Laipni lūdzam, kara noziedznieki!" vēstīja viens no viņu plakātiem.

"Vairums no viņiem ir diktatori, kuri neciena cilvēktiesības," sacīja viena no aktīvistēm, kuru kopā ar viņas biedrenēm aizturēja policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!