Foto: AP/Scanpix/LETA

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceremonijā par godu Pirmā pasaules kara beigu simtgadei aicinājis pasaules līderus kopīgiem spēkiem cīnīties par mieru.

Makrons sapulcējušos politiķus, kuru vidū ir ASV prezidents Donalds Tramps un Krievijas prezidents Vladimirs Putins, aicināja cīnīties pret "attālināšanos, vardarbību un dominēšanu".

Makrons norādīja, ka pašreiz mieru apdraud "seni dēmoni" un "jaunas ideoloģijas".

Viņš aicināja valstis vēlreiz apliecināt apņemšanos stādīt mieru pāri visam, "jo mēs zinām tā cenu, zinām tā svaru, zinām, ko tas prasa".

"Mums politikas līderiem, mums visiem šajā 11.novembrī mūsu tautu priekšā jāapliecina mūsu bezgalīgā atbildība nodot mūsu bērniem pasauli, par kādu iepriekšējās paaudzes sapņoja. Kopā mēs varam padzīt klimata izmaiņu, nabadzības, bada, slimību (..) rēgus," sacīja Makrons.

Ceremonija Elizejas laukos, kur piedalās aptuveni 70 pasaules līderi, ir kulminācija visu nedēļu visā pasaulē notikušajiem pasākumiem, pieminot simtgadi kopš aizritējis Pirmais pasaules karš, kurš prasīja aptuveni 18 miljonus dzīvību un kurā bija ierautas vairāk nekā 70 mūsdienu nācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!