Foto: AP/Scanpix/LETA
ASV Kalifornijas štata ziemeļu daļā savvaļas ugunsgrēkā bojā gājuši deviņi cilvēki, bet no pilsētām evakuēti vairāk nekā 150 tūkstoši, vēsta ziņu aģentūra DPA.

Nodegušas ir vairāk nekā 6700 ēkas, lielākā daļa no tām ir mājokļi Bjūtas apgabalā. Tas ir kļuvis par vispostošāko ugunsgrēku štata vēsturē.

Vietējās autoritātes informēja, ka pieci cilvēki ir atrasti sadeguši savās automašīnās Paradaizas pilsētā. Cilvēki bija tā sadeguši, ka tos uzreiz identificēt neizdevās, teica vietējās autoritātes. Piektdienas vakarā tika atrasti vēl četri miruši cilvēki.

Glābēju komanda turpina meklēt ugunsgrēka upurus, lai gan apstākļi turpina būt bīstami.

Paradaizas ugunsdzēsības departamenta pārstāvis vietējiem medijiem minēja, ka ir nopostītas vismaz 1000 mājas, un no pilsētas evakuēti vairāk nekā 150 tūkstoši cilvēku.

Kalifornijas gubernatora vietas izpildītājs Gevins Ņūsoms ir izsludinājis ārkārtas stāvokli Bjūtas apgabalā, lai tam ātrāk varētu sniegt palīdzību. Viņš izsludinājis ārkārtas stāvokli arī Losandželosas un Venturas apgabalos, kur divi citi ugunsgrēki ir nopostījuši ēkas. Evakuēti cilvēki ir arī no piekrastes kūrortpilsētas Malibu.

Ugunsgrēka dzēšanas darbos ir iesaistīti ap 2000 ugunsdzēsēju. Ugunsgrēku pastiprinājusi silta temperatūra un sausums kombinācijā ar spēcīgu vēju. Tiek pieļauts, ka ugunsgrēks varētu izplesties vēl vairāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!