Foto: PA Images/Scanpix/LETA

Deviņi noziedzīga grupējuma dalībnieki atzinuši savu vainu noziegumos, kas saistīti ar cilvēku tirdzniecību un paverdzināšanu Lielbritānijā. Visiem piespriests cietumsods, liecina Anglijas pilsētas Dārbi policijas mājaslapā publicētais paziņojums.

Britu raidsabiedrība BBC 2017. gadā vēstīja, ka policija īpašā operācijā Dārbi pilsētā Lielbritānijā par cilvēktirdzniecību aizturējusi vairākas personas un atradusi desmit potenciālos "mūsdienu vergus" no Latvijas.

Kā teikts šonedēļ Dārbi policijas mājas lapā publicētajā paziņojumā, grupējuma līderim Ainaram Pelcim un Magdalēnai Kleinai piespriests cietumsods uz pieciem gadiem un sešiem mēnešiem, Ilgvaram Pelcim piespriests trīs gadu un astoņu mēnešu cietumsods, Jolantai Pelcei un Kārlim Aleksandrovam piespriests cietumsods uz diviem gadiem.

Apsūdzētajiem, kuri tika arestēti Latvijā – Karenam Pelcim un Madarai Stromanei piespriests cietumsods uz sešiem gadiem, Andrim Krauklim – cietumsods uz 15 mēnešiem un Imitrai Didžus – cietumsods uz 14 mēnešiem.

Aleksandrovs, Jolanta Pelce, Krauklis un Didžus atbrīvoti no apcietinājuma, jo viņi ieslodzījuma vietā atradās kopš arestēšanas brīža. Vēl divi apsūdzētie attaisnoti.

Daži apsūdzētie viņiem piespriestos sodus varēs izciest Latvijā, norādījusi policija.

Policija norādījusi, ka grupējums savus upurus rekrutējis Latvijā, solot tiem labi apmaksātu darbu un augstus dzīves apstākļus Lielbritānijā.

Tomēr, tad, kad cilvēki ieradušies Lielbritānijā, viņi izmitināti sliktos apstākļus, bijuši spiesti gulēt uz matračiem un viņiem likts strādāt vairākas stundas, lai gan samaksa par darbu bija niecīga, dažkārt tādas nebija nemaz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!