Foto: Reuters/Scanpix

ASV ceturtdien paziņojusi par jaunām sankcijām pret trim fiziskām personām un deviņām juridiskajām personām, kas saistītas ar Krievijas iebrukumu Ukrainā un tai piederošās Krimas pussalas aneksiju.

Sankcijas paredz jebkuru ASV jurisdikcijā esošo īpašumu iesaldēšanu un jebkādu finansiālo transakciju aizliegumu ar sankcijām pakļautajām personām.

Starp sankcijām pakļautajām fiziskajām personām ir viens Krievijas un divi Ukrainas pilsoņi. Starp viņiem ir bijušais Krievijas raķešu karaspēka un artilērijas komandieris Vladimirs Zarickis, kurš šobrīd vada viesnīcu projektu Krimā.

Abas pārējās sankcijām pakļautās personas ir saistītas ar cilvēktiesību pārkāpumiem, pie kuriem novedis Krievijas iebrukums Ukrainā.

Savukārt starp sankcijām pakļautajām juridiskajām personām ir uzņēmums "Southern Project", kas saistīts ar banku "Rossija" un krievu uzņēmēju Juriju Kovaļčuku.

Sankcijām pakļauts arī neilgi pēc Krimas aneksijas Jaltā atklātais greznais kūrorts "Mriya".

"Mūsu sankcijas ir nepārprotams atgādinājums, ka mēģinājumi normalizēt investīciju un ekonomiskās attiecības ar tiem, kas darbojas Krimā, netiks paciesti," norādīja ASV finanšu ministra vietniece terorisma un finanšu izlūkošanas jautājumos Sigala Mandelkera.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!