Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV prezidenta Donalda Trampa un Krievijas prezidenta Vladimira Putina pilnformāta sarunas šīs nedēļas nogalē Parīzē nenotiks Francijas prezidenta Emanuela Makrona iebildumu dēļ, vēsta Krievijas laikraksts "Kommersant", atsaucoties uz diplomātisko avotu Eiropā.

Avots sacījis, ka "viss bija pavisam banāli. Emanuels Makrons palūdza Maskavu nerīkot pilnformāta sarunas Parīzē, lai tās neaizēnotu Elizejas pils rīkotos pasākumus un tikšanās" par godu Pirmā pasaules kara beigu simtgadei.

Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs iepriekš sacīja, ka Putins nevarēs tikties ar Trampu pilnformāta sarunās Pirmā pasaules kara beigu simtgades blīvā pasākumu grafika dēļ. Savukārt Tramps pirmdien sacīja, ka "nav pārliecināts", vai viņam Parīzē būs divpusēja tikšanās ar Putinu, bet norādīja, ka viņi abi tiksies G20 samitā Buenosairesā, Argentīnā, novembra beigās.

Pirmā pasaules kara beigu piemiņas pasākumi Parīzē notiks šīs nedēļas nogalē, un iepriekš tika pieļauta iespēja, ka šo pasākumu laikā varētu notikt Trampa un Putina samits.

Trampa un Putina samits notika 6. jūlijā Helsinkos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!