Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Lielbritānijas raidorganizāciju uzraudzības birojs "Ofcom" izskata sūdzības par objektivitātes principu pārkāpšanu ne tikai Krievijas telekanāla RT pārraidēs, par ko jau ticis ziņots vairākkārt, bet arī divu citu Krievijas telekanālu REN TV un "NTV Mir" pārraidēs.

Informāciju par to, ka "Ofcom" apsver pasākumus pret REN TV un "NTV Mir", britu parlamenta deputātu grupas sēdē trešdien apstiprināja "Ofcom" vadītāja Šārona Vaita. "Mēs tās izskatām tieši šobrīd," atbildot uz apakšnama kultūras, mediju un sporta komitejas priekšsēdētāja Demiana Kolinsa jautājumu par sūdzībām saistībā ar šiem diviem telekanāliem, sacīja Vaita.

Nedz Kolinss, nedz Vaita neprecizēja sūdzību saturu, bet ir zināms, ka sūdzību par "NTV Mir" maijā "Ofcom" iesniedza Lietuvas Valsts televīzijas un radio komisija.

Lietuva apsūdzēja kanālu, ka tas melīgi un vienpusēji atspoguļojis Otrā pasaules kara notikumus Lietuvā. Lietuva iesniedza sūdzību Londonā, jo šie kanāli - Krievijas telekanālu REN TV un NTV versijas ārzemju auditorijai - reģistrēti tieši Lielbritānijā un, izmantojot britu licenci, raida citās Eiropas Savienības (ES) valstīs.

RT lietā "Ofcom" šobrīd veic izmeklēšanu par desmit gadījumiem, kad, iespējams, dažādas tēmas, arī notikumi Austrumukrainā, situācija Sīrijā un Skripaļu saindēšana, atspoguļotas neobjektīvi vai nepatiesi, sacīja Vaita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!