Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps atkal vērsies pret ASV medijiem, vainojot tos viņa teiktā noklusēšanā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Uzstājoties atbalstītāju mītiņā Floridā, Tramps norādīja, ka plašsaziņas līdzekļi "nevēlas dzirdēt tavu stāstu".

"Mēs esam stingri nosodījuši naidu, fanātismu, rasismu un aizspriedumus visās tā neglītajās formās," teica Tramps, "bet mediji nevēlas dzirdēt tavu stāstu, tas nav mans stāsts, tas ir tavs stāsts."

"Un tāpēc 33% cilvēku šajā valstī uzskata, ka viltus ziņas ir fakts, un, man nepatīk to teikt, patiesībā tautas ienaidnieki," paziņoja Tramps.

Šos apgalvojumus Tramps nepapildināja ne ar kādiem faktiem vai statistiku.

Kritiķi jau sen ir apsūdzējuši Trampu vardarbības veicināšanā, izmantojot ekstrēmu un pretrunīgu retoriku pret oponentiem, medijiem, imigrantiem un musulmaņiem.

Tramps regulāri ir apsūdzējis medijus viņa un viņa administrācijas darbu sagrozīšanā. Jūlijā laikraksts "The New York Times" mudināja Trampu pārtraukt žurnālistus saukt par "tautas ienaidniekiem", paredzot, ka tas var novest pie vardarbības pret medijiem.

Trampa teiktais seko 26. oktobrī notikušam slaktiņam sinagogā Pitsburgā, kur tika nogalināti 11 ticīgie. Trampu traģēdijas vietā Pitsbutgā sagaidīja protestētāji, vainojot viņu balto nacionālisma nenosodīšanā.

Tramps izteica līdzjūtību saistībā ar Pitsburgas traģēdiju. Prezidents sašķeltībā un naidā vainoja "viltus ziņu" medijus.

Pagājušajā nedēļā ASV tika arestēts kungs, kurš Trampa kritiķiem bija nosūtījis virkni vēstuļbumbu. Aizdomās turētais tiek raksturots kā kvēls Trampa atbalstītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!