Foto: AFP/Scanpix/LETA

Saudarābu žurnālists un valdības kritiķis Džamals Hašogi, kurš pazuda pēc ieiešanas Saūda Arābijas konsulātā Stambulā, tika nožņaugts un sadalīts gabalos, atsaucoties uz Stambulas ģenerālprokurora biroju, vēsta raidsabiedrība CNN.

Hašogi konsulātā iegāja 2. oktobrī un no tā vairs neiznāca. Turcija drīz vien apsūdzēja Saūda Arābiju, ka tās vadības kritiķis ir nogalināts. Rijāda sākotnēji noliedza, ka zinātu kaut ko par Hašogi likteni, bet vēlāk paziņoja, ka vīrietis gāja bojā dūru cīņā konsulātā. Žurnālista līķis joprojām nav atrasts.

Hašogi tika nogalināts pēc iepriekš izstrādāta plāna, paziņoja ģenerālprokurors. "Upura ķermenis tika sadalīts un iznīcināts pēc miršanas nosmacēšanas rezultātā," teikts trešdien izplatītajā paziņojumā.

"Saskaņā ar iepriekš izstrādāto plānu, upuris Džamals Hašogi tika nožņaugts uzreiz pēc ieiešanas Saūda Arābijas ģenerālkonsulātā Stambulā 2018. gada 2. oktobrī," uzsver ģenerālprokurora birojā.

Piektdien Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans pieprasīja Saūda Arābijai atklāt Hašogi līķa atrašanās vietu un izdot 18 par slepkavību aizdomās turētas personas.

Rijāda paziņoja, ka aizdomās turētās personas tiesās pati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!