Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps paziņojis, ka gatavs ieviest jaunus tarifus pret Ķīnu, ja abu valstu savstarpējās sarunas par tirdzniecību nedos gaidīto rezultātu, raksta aģentūra "Reuters".

"Es uzskatu, ka mēs ar Ķīnu panāksim lielisku vienošanos," Tramps izteicās intervijā kanālā "Fox News". Tramps un Ķīnas vadītājs Sji Dzjiņpins nākammēnes varētu tikties gaidāmajā G20 samitā Argentīnā un pārrunāt aktuālos jautājumus.

"Bloomberg" pirmdien ziņoja, ka ASV varētu ieviest papildus tarifus visiem atlikušajiem Ķīnas importiem, ja decembrī paredzētās sarunas starp abu valstu līderiem nenesīs gaidītos rezultātus. Ķīnas ārlietu ministrijas pārstāvis Lū Kangs norādīja, ka, ja ASV nespēs piedāvāt tādu risinājumu, kas atbilst abu valstu interesēm, Ķīna ir pārliecināta, ka tā varēs turpināt reformas un pati veicināt savu attīstību, vēsta aģentūra "Reuters".

ASV jau ieviesusi tarifus Ķīnas importiem 250 miljonu dolāru vērtībā. Tramps iepriekš ir draudējis ieviest papildus tarifus pret visiem atlikušajiem Ķīnas importiem, ja Pekina nemainīs savu tirdzniecības politiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!