Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Krievijā Murmanskas kuģu remonta rūpnīcā naktī uz otrdienu nogrimis peldošais doks, no kura tobrīd braucis laukā aviācijas bāzes kuģis "Admiral Kuzņecov". Kā vēsta Krievijas mediji, incidentā nokrituši divi ceļamkrāni, no kuriem viens uzkritis karakuģim.

Karakuģim nodarīti bojājumi - izsists četrus reiz piecus metrus liels caurums kuģa klājā virs ūdenslīnijas. Celtnis skāris skrejceļa klāju, tomēr nav skāris kuģa "vitālo" ekipējumu, apliecināja Apvienotā kuģubūves korporācija.

Kā paziņoja korporācijas vadītājs Aleksejs Rahmanovs, neskatoties uz bojājumu, karakuģis karaflotei tiks nodots atpakaļ iepriekš plānotajā laikā 2021.gadā. "Nav nekādu draudu, kas varētu ietekmēt kuģa nodošanas grafiku," pavēstīja Rahmanovs. "Ir plēsts caurums četru reiz piecu metru izmērā. Acīmredzot, kad 70 tonnu krāns nogāžas uz klāja, tādi bojājumi var tikt nodarīti. Visus šos bojājumus mēs uzskatām par maznozīmīgiem. Tie iekļaujas korpusa remonta ierastajā praksē."

Viņš arī pavēstīja, ka šobrīd nav skaidrs, vai tiks pacelts nogrimušais doks, jo ūdenslīdējiem vispirms jāpārbauda tā stāvoklis. Tāpat nav skaidrs, vai tas būtu lietderīgi, ņemot vērā šādas operācijas sarežģītību un dārdzību.

Negadījuma iemesls bijusi pēkšņa elektrības atslēgšanās. Pēc sprieguma kāpuma elektrotīklā atslēgušies pumpji, cisternas pēkšņi piepildījis ūdens un doks iegrimis ūdenī, pavēstīja kuģu remonta centrā "Zvjozdočka".

Telekanālam "Rossija 24" Murmanskas gubernators apliecināja, ka incidentā četri strādnieki ievainoti, bet viens pazudis. "Admiral Kuzņecov" vēl nesen atradās Vidusjūrā, kur no tā veikti uzlidojumi mērķiem Sīrijā, bet pēc tam devās remontā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!