Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV sabiedrībai turpinot izvērtēt traģiskos notikumus Pitsburgā, kur sestdien bruņots uzbrucējs sinagogā nošāva 11 cilvēkus, Savienoto Valstu prezidents Donalds Tramps pirmdien par "sašķeltību un naidu" Savienotajās Valstīs vainoja "viltus ziņu" medijus.

"Viltus Ziņas dara visu, kas ir to spēkos, lai vainotu republikāņus, konservatīvos un mani par sašķeltību un naidu, kas šajā valstī pastāv ļoti ilgu laiku," Tramps norādīja tviterī.

"Mūsu valstī ir lielas dusmas, ko no vienas puses izraisa neprecīzs un bieži vien falsificēts ziņu izklāsts," skaidroja prezidents. "Viltus Ziņu Medijiem - īstajam Tautas Ienaidniekam - ir jāizbeidz atklātais un acīmredzamais naidīgums un jāvēsta ziņas precīzi un godīgi."

"Ar to lielā mērā būs panākts, ka tiek apdzēstas Dusmu un Sašutuma liesmas, un mēs spēsim visas puses vienot Mierā un Saskaņā. Viltus Ziņas Ir Jāizbeidz!"

Pēc slaktiņa Pitsburgas sinagogā "Tree of Life" Tramps sākotnēji aicināja uz vienotību, bet drīz vien prezidents toni mainīja, un tviterī, kā arī atbalstītāju mītiņos, kas tiek rīkoti, tuvojoties 6.novembra Kongresa starpvēlēšanām, atsāka uzbrukumus konkurentiem no Demokrātu partijas.

Kā ziņots, Pitsburgā sestdien bruņots vīrietis atklāja uguni sinagogā, nogalinot 11 un ievainojot sešus cilvēkus. 46 gadus vecais uzbrucējs aizturēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!