Foto: AFP/Scanpix/LETA

Saūda Arābijas ģenerālprokurors pirmdien ticies ar Stambulas augstāko prokuroru, lai spriestu par žurnālista un Rijādas kritiķa Džamala Hašogi slepkavību, vēsta Turcijas oficiālā ziņu aģentūra "Anadolu".

Saūds al Modžebs un Stambulas prokurors Irfans Fidans tikās aiz slēgtām durvīm Stambulas Čaglajanas tiesas namā. Tikšanās ilgusi stundu un 15 minūtes. Paužot atzinīgus vārdus sadarbībai abu valstu likumsargu starpā, Turcijas ārlietu ministrs Mevlits Čavušolu sacīja: "Izmeklēšana ir jāpabeidz iespējami drīz."

"Tie, kas pastrādāja šo slepkavību ar iepriekšēju nodomu, Saūda Arābijā ir aizturēti. Izmeklēšana notiek arī Saūda Arābija," sacīja ministrs. Viņš atkārti pauda iepriekš jau Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdoana izteikto aicinājumu Saūda Arābijai atklāt, kur atrodas Hašogi līķis.

Erdoans aicinājis Rijādu izdot Turcijai 18 cilvēkus, kas ir aizturēti Saūda Arābijā saistībā ar Hašogi slepkavību, lai viņi varētu tikt tiesāti Turcijā. Saūda Arābijas ārlietu ministrs Adels al Džubeirs paudis viedokli, ka aizturētie ir jātiesā Saūda Arābijā.

ASV dzīvojušais laikraksta "The Washington Post" līdzstrādnieks Hašogi pazuda pēc ieiešanas Saūda Arābijas konsulātā Stambulā 2.oktobrī. Saūda Arābija sākotnēji noliedza, ka tai būtu jebkas zināms par to, kas noticis ar Hašogi, vēlāk apgalvoja, ka 59 gadus vecais žurnālists konsulātā Stambulā zaudējis dzīvību "dūru cīņā", līdz visbeidzot atzina, ka žurnālists nogalināts ar iepriekšēju nodomu pastrādātā slepkavībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!