Foto: AP/Scanpix

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans piektdien paziņoja, ka Saūda Arābijas konsulātā Stambulā notikušās žurnālista Džamala Hašogi slepkavības lietas izmeklēšanas ietvaros svētdien Stambulā ieradīsies Saūda Arābijas prokurors un tiksies ar Turcijas kolēģi.

"[Saūda Arābija] svētdien sūta vecāko prokuroru uz Turciju," valdošās Taisnīguma un attīstības partijas (AKP) sanāksmē Ankarā sacīja Erdogans.

Turcijas amatpersonas saņēmušas 38 Saūda Arābijas Stambulas konsulāta darbinieku liecības, bet vēl pieci darbinieki ir jānopratina, ceturtdien vēstīja ziņu aģentūra "Anadolu".

ASV dzīvojušais laikraksta "The Washington Post" līdzstrādnieks un Rijādas kritiķis Hašogi pazuda pēc ieiešanas Saūda Arābijas konsulātā Stambulā 2. oktobrī. Turcijas varasiestādes paziņojušas, ka viņš konsulātā nogalināts iepriekš izplānotā slepkavībā.

Saūda Arābija sākotnēji noliedza, ka tai būtu jebkas zināms par to, kas noticis ar Hašogi, tomēr sestdien Rijāda paziņoja, ka 59 gadus vecais žurnālists konsulātā Stambulā zaudējis dzīvību "dūru cīņā".

Saūda Arābijas ārlietu ministrs vēlāk Hašogi nāvi raksturoja kā "slepkavību", kas pastrādāta "nesankcionētas operācijas" gaitā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!